Конгресменът Нанси Мейс казва, че републиканците в свободните райони „вървят по дъската“ поради ограниченията за абортите

...
Представителят на Републиканската партия Нанси Мейс има предупреждение за своята
Коментари Харесай

Представителят на Републиканската партия Нанси Мейс има предупреждение за своята партия относно някои усилия за ограничаване на абортите без изключения – и как това може да засегне умерените републиканци в Камарата на представителите, от които зависи тяхното тясно мнозинство.

„Мисля, че вървят по план“, каза републиканецът от Южна Каролина пред Дейна Баш от CNN в интервю, излъчено в неделя, когато беше попитан дали членовете в умерени райони като нейния са обречени.

„Аз съм за живота. Имам фантастичен опит в гласуването в подкрепа на живота, но също така разбирам, че не можем да бъдем глупаци на жените“, каза Мейс, който беше гласен за включването на изключения за изнасилване в мерките за ограничаване на процедурата.

Конгресменката с два мандата разказа публично собствения си опит с изнасилване по време на дебат за абортите в щатската къща на Южна Каролина, преди да дойде в Конгреса. „Като си жертва на изнасилване, никога не го преодоляваш“, каза тя на Баш, отбелязвайки как това преживяване е повлияло на нея и нейното открито застъпничество за изключения.

„Като републиканска жена през 2023 г. това е много самотно място“, каза Мейс, която беше избрана за първи път в своя крайбрежен конгресен район в Южна Каролина през 2020 г. „Защото се чувствам като единствената жена от нашата страна на пътеката, която се застъпва за неща, за които всички жени трябва да се интересуват.

Все пак Мейс е изправен пред критики за гласуването на партийната линия, дори по отношение на мерките, при които са застрашени правата на аборт.

„Мисля, че ме определят като джапанка несправедливо заради това“, каза Мейс. „Имам собствена идеология, в която вярвам. Ще гласувам. Това не означава, че искам да гласувам."

Тя твърди, че се е опитала да осигури промени в мерките, с които може да не е напълно съгласна. „Бях много ефективен в опитите си да тласкам топката – не винаги – но правех най-доброто, на което съм способен. Аз съм само един човек и много пъти го правя сам и сам.

След като Върховният съд отмени Роу срещу Уейд миналата година, Мейс – първата жена, завършила Корпуса на кадетите на Цитаделата – често казва, че търси начини да покаже, че Републиканската партия е „за жените“. В интервюто си с Bash тя призова законодателите да се обърнат към системите за приемна грижа и грижа за деца, например, като твърди, че абортът е решение, което никоя жена не иска да вземе.

През април конгресменката призова Администрацията по храните и лекарствата да игнорира решение на федерален съдия, който суспендира одобрението на лекарство, използвано за аборт. (Впоследствие Върховният съд каза, че лекарството и разпоредбите, които го правят достъпно, ще останат в сила за момента.)

„Това е проблем, по който републиканците до голяма степен са на грешната страна“, каза Мейс тогава пред CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР