Конгресменът Крис Делузио от щата Пенсилвания призова в сряда министъра

...
Конгресменът Крис Делузио от щата Пенсилвания призова в сряда министъра
Коментари Харесай

Лойд Остин под натиск да подаде оставка, но не планира подобни действия

Конгресменът Крис Делузио от щата Пенсилвания прикани в сряда министъра на защитата Лойд Остин да подаде оставка заради липса на бистрота. Той първият демократ в Конгреса, който насочи това искане, оповестява CNN.

 

" Изгубих доверие в управлението на министър Лойд Остин на Министерството на защитата заради неналичието на бистрота по отношение на скорошното му здравно лекуване и въздействието му върху непрекъснатостта на командната верига ", написа Делузио в обществените медии в сряда.

 

Делузио взе участие в Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите.

 

Припомняме, че Остин е опериран от рак на простатата и претърпя затруднения след отвеждането му в болница на Нова година, където към момента се лекува. Това гласи изказването от вторник от Националния боен медицински център Уолтър Рийд.

 

В продължение на дни обаче той не уведоми обществеността.

 

Впоследствие беше обявено, че президентът Джо Байдън, висши чиновници по националната сигурност и даже заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс - която пое отговорностите на Остин - не са знаели за хоспитализацията на министъра на защитата до три дни след приемането му.

 

Самият Остин пое цялостната отговорност за случилото се.

Белят дом разгласи, че протоколът за такива случаи към този момент ще претърпи промени.

 

Заповедта на началника на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс гласи, че членовете на кабинета би трябвало да уведомяват Белия дом, когато организациите чакат или се приготвят за прехвърляне на пълномощия и още веднъж, когато делегирането се случи. Те важат, когато членовете на кабинета са подложени на здравна процедура, изискваща обща упойка.

Не се загатнаха съответни имена.

 

Байдън сподели, че резервира доверието си в Остин и не желае той да подава оставка.

 

Междувременно Пентагонът към този момент разкрива детайлности за тайната хоспитализация на министъра на защитата Лойд Остин, оповестява Voice of America (VOA). Той е бил лекуван от рак на простатата в края на декември, съгласно медицинските чиновници в Националния военномедицински център " Уолтър Рийд ".

 

На 1 януари е постъпил по неотложност в интензивното поделение на болничното заведение поради зараза след интервенцията.

" Инфекцията му е изчистена. Той продължава да се усъвършенства и ние чакаме цялостно възобновяване, макар че това може да бъде муден развой ", сподели генерал-майор Пат Райдър, прессекретар на Пентагона. 


Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби съобщи, че Остин е споделил на президента за болестта си едвам във вторник, повече от две седмици след процедурата през декември и осем дни откакто е бил откаран в болничното заведение на 1 януари, оповестява Voice of America (VOA).

 

" Никой в Белия дом не е знаел, че министър Остин има рак на простатата до тази заран ", показва Кърби. 

На 2 януари Остин трансферира пълномощията си на своя заместител без пояснение. В продължение на три дни екипът на Остин не уведомява Байдън или заместник-министъра на защитата Катлийн Хикс за хоспитализацията на Остин. Пентагонът не оповестява на обществеността, че Остин е бил в болница в продължение на четири дни, предава VOA. " Признаваме, че би трябвало да свършим по-добра работа, когато става въпрос за здравето на министъра ", сподели прессекретариатът  на Пентагона.

Някои републикански законодатели към този момент приканват за оставката на Остин. Но Райдър съобщи, че това няма да се случи, защото Остин не възнамерява сходни дейности. Белият дом към този момент застава зад министъра, заявявайки че той се употребява с цялостното доверие на президента, показва VOA.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР