Конгресменът Джим Джордан се надпреварва да спечели подкрепата си за

...
Конгресменът Джим Джордан се надпреварва да спечели подкрепата си за
Коментари Харесай

Джордан е изправен пред изкачване, за да спечели гласуването за оратори, докато хаосът в къщата продължава

Конгресменът Джим Джордан се надпреварва да завоюва поддръжката си за кандидатурата си за ръководител измежду скептично настроените членове на Камарата на представителите на Републиканската партия, само че одобрен блок от законодатели, които му се опълчват, оставя републиканеца от Охайо с нанагорнище преди плануваното гласоподаване във вторник в Камарата на представителите.

На залата Джордан може да си разреши да загуби единствено четирима републиканци, в случай че всеки член гласоподава, защото един представител се нуждае от болшинство от цялостния състав, с цел да бъде определен. Но предходната седмица 55 републиканци гласоподаваха в границите на конференцията на Републиканската партия против уговорката да поддържат Йордания на пода – и почитан член на Републиканската камара сподели пред CNN, че счита, че към момента има почти 40 гласа „ срещу “.

Високопоставеният републиканец сподели пред CNN, че е разговарял с 20 членове, искащи да блокират пътя на Джордан към залата при вероятно поименно гласоподаване във вторник.

 Представител Джим Джордан се качва в асансьор в Капитолия на Съединени американски щати във Вашингтон след среща на републиканската конференция в Камарата на представителите на 12 октомври 2023 година class= Конгресменът Джим Джордан се качва в асансьор в Капитолия на Съединени американски щати във Вашингтон след среща на републиканската конференция в Камарата на представителите на 12 октомври 2023 година Чип Сомодевила/Гети изображения

Но различен източник от Републиканската партия, осведомен с въпроса, сподели, че Джордан е провел позитивни диалози с членовете и има вяра, че до вторник вечерта ще бъде определен за представител. Източникът сподели, че е „ евентуално “ гласуването да се организира във вторник и означи, че Джордан може да реши да отиде на няколко гласувания на пода, в случай че е належащо, с цел да завоюва болшинство.

Ръководството на демократите в Камарата на представителите изпрати уведомление до членовете, което посочваше предстоящо гласоподаване по обяд ET във вторник.

Ако обаче Джордан не успее да събере задоволително поддръжка, с цел да завоюва гласоподаване, републиканците ще се върнат на изходна позиция, оставяйки Камарата на представителите в парализа без високоговорители след две седмици след историческото премахване на Кевин Маккарти.

Без представител Камарата не е в положение да одобри законодателство, макар че някои членове са проучили опцията за овластяване на краткотрайния ръководител Патрик Макхенри.

Миналата седмица Сенатът беше в отмора, до момента в който републиканците в Камарата на представителите се пробваха да изберат представител. Но горната камара ще се завърне в понеделник и възнамерява бързо да обмисли пакет от помощи за Израел, позволявайки на демократите в Сената да нарисуват внезапен контрастност сред двете камари, в случай че борбата за представителите се проточи.

„ Ние не чакаме Камарата “, сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър в неделя на конференция в Израел, където той ръководеше двупартийна делегация в Конгреса. „ Вярваме, че в случай че Сенатът работи по мощен двупартиен метод, това в действителност може да усъвършенства възможностите Камарата, даже при сегашната си дисфункция, да работи. “

В допълнение към приемането на нов пакет за помощ за Израел, държавното финансиране изтича след към месец и Белият дом към момента упорства Конгресът да утвърди спомагателна помощ за Украйна – всички въпроси, които новият представител ще би трябвало да прегледа.

Очаква се републиканците да се срещнат още веднъж при закрити порти в понеделник вечерта. Остава забележителна съпротива против Джордан, както от критици на републиканеца от Охайо, по този начин и от тези, ядосани на хардлайнерите, които смъкнаха Маккарти и не поддържаха водача на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ за представител, когато Скализ победи Джордан на първото гласоподаване на конференцията предходната седмица.

„ Не можем да възнаградим това държание “, сподели депутатът от Републиканската партия. „ Не можем да позволим на дребна група да бъдат диктатори. “

Тъй като битката с ораторите се проточи, законодателите разгледаха различни способи да раздвижат Камарата. Имаше полемика дали Макхенри може да получи разширени пълномощия, макар че не е ясно дали ще има поддръжка в камарата за това.

Лидерът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис сподели в неделя, че е имало „ неофициални диалози “ за двупартийна ръководеща коалиция, само че не сподели дали има претендент от страната на републиканците, който може да събере гласове на демократите.

„ Има неофициални диалози, които са в ход. Когато се върнем във Вашингтон на следващия ден, е значимо да стартираме да формализираме тези полемики “, сподели Джефрис в „ Среща с пресата “ на NBC.

Без поддръжка на демократите всеки републикански претендент за ръководител може да загуби единствено четири гласа на Републиканската партия, в случай че всички членове гласоподават.

Джордан е единствено последният претендент на Републиканската партия, който се пробва да събере разграничената конференция. Скализ се надяваше да направи това предходната седмица, откакто завоюва 113-99 гласа против Джордан за номиниран за оратор.

Но Скализе отпадна от конкуренцията в четвъртък, откакто броят на съперниците му набъбна до 20. Лидерът на болшинството, който се чака да остане в тази роля, не се опита да отиде на пода, с цел да принуди своите съперници да излязат обществено с вота си.

Сега Джордан наподобява евентуално ще направи тъкмо това с гласуването във вторник.

Представителят Дан Креншоу, републиканец от Тексас, сподели пред Джейк Тапър от CNN в „ Състоянието на Съюза “ в неделя, че „ измислените разделения “ в конференцията затрудняват всеки претендент да получи нужните гласове.

„ Няма нищо невероятно “, сподели Креншоу за възможностите на Джордан. „ Но ще бъде в действителност, в действителност мъчно, въз основа на това, което слушам. “

Хейли Талбот от CNN, Мелани Занона, Лорън Фокс, Ани Грейър и Клеър Форан способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР