Конгресът на САЩ започва да проучва сагата около акциите на

...
Конгресът на САЩ започва да проучва сагата около акциите на
Коментари Харесай

Ключови фигури от сагата GameStop се явяват пред Конгреса

Конгресът на Съединени американски щати стартира да изследва сагата към акциите на търговеца на видео игри GameStop с чуване на основни фигури по-късно през днешния ден, осведоми Асошиейтед прес.

Случилото се бе разказано като победа на елементарните хора над титаните от Уолстрийт, само че не всички са съгласни с това показване, в това число конгресмени и от двете ператии.

Акциите на GameStop скочиха с 1600 % през януари, преди котировките им още веднъж да се възстановяват. Въвлечени са големи хедж фондове с къси позиции, конгрес в обществена мрежа и войска вложители на дребно, решили да се включат в " горещата " нова опция.

Пред комисията за финансови услуги на Камарата на представителите през днешния ден ще се явят 34-годишен живописен ютюбър и деен член на форума r/WallStreetBets в Reddit; един от най-богатите и известни капиталови магнати на Уолстрийт; както и Влад Тенев - основен изпълнителен шеф и съосновател на капиталовата онлайн платформа Robinhood, на която се разви огромна част от спекулативната търговия с акциите на GameStop. Платформата пожъна рецензии, в това число от членове на Конгреса, откакто ограничи търговията в разгара на треската, напомня Българска телеграфна агенция.

Тенев отхвърля изказванията, че Robinhood е работила в полза на огромните си клиенти от Уолстрийт, когато на 28 януари блокира опцията потребителите й да купуват акции на GameStop и още десетина компании. Ограниченията останаха в действие няколко дни. Платформата е упреквана, че е трансформирала разпоредбите " в крачка " посред наклонността, в полза на огромните си клиенти, които щяха да изгубят пари, в случай че акциите на GameStop бяха траяли да нарастват.

Според Тенев рестриктивните мерки върху търговията са били наложени, само с цел да се спазят финансовите условия, избрани от регулаторните органи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР