Конгресът на САЩ валидира победата на демократа Джо БайдънДжо Байдън

...
Конгресът на САЩ валидира победата на демократа Джо БайдънДжо Байдън
Коментари Харесай

Конгресът утвърди победата на Байдън на президентските избори

Конгресът на Съединени американски щати валидира успеха на демократа Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в на президентските избори, създадени на 3 ноември, предадоха международните организации.

На възобновено през днешния ден общо съвещание на двете парламентарни камари вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс удостовери, че Байдън получава поддръжката на 306 членове в Избирателната гилдия против 232 за републиканеца и доскорошен президент Доналд Тръмп. До валидирането се стигна след много оживена сесия на двете камари на Конгреса. Първоначално това се очакваше да стане още през вчерашния ден вечерта, само че последователи на Тръмп нахлуха в постройката на

Конгресът и общата сесия на двете камари беше прекъсната за няколко часа. След възобновяване на реда, двете камари възобновиха дебатите по възражения против изхода от изборите, повдигнати от съдружници на Тръмп по отношение на щатите Аризона, Джорджия, Невада и Пенсилвания. Постепенно възраженията бяха отхвърлени.

Последно двете камари след диспути отхвърлиха възраженията за изхода от вота в Пенсилвания. В Камарата на представителите това стана с 282 против 138 гласа, в Сената с 92 гласа против 7 гласа. Накрая двете камари още веднъж се събраха на обща сесия и на нея беше валидирана успеха на Байдън, осведоми Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР