Конгресът на САЩ се съгласи да продаде на Полша 32

...
Конгресът на САЩ се съгласи да продаде на Полша 32
Коментари Харесай

Полша получава 32 изтребителя F-35 за 6,5 млрд. долара

Конгресът на Съединени американски щати се съгласи да продаде на Полша 32 изтребителя F-35 от пето потомство, заяви в петък министърът на националната защита на Полша Мариуш Блашак.

" Конгресът на Съединени американски щати се съгласи да продаде на Полша 32 съвременни самолета F-35. Това е една от последните стъпки преди сключването на контракта, само че това не е краят на нашата работа. Ще създадем всичко допустимо да реализираме допустимо най-хубавата цена ", написа Блашак в Twitter.

Kongres USA wyraził zgodę na sprzedaż Polsce 32 najnowocześniejszych samolotów F-35. To jeden z ostatnich kroków przed zawarciem kontraktu, jednak nie koniec naszej pracy. Będziemy twardo negocjować, aby osiągnąć jak najkorzystniejszą cenę. pic.twitter.com/emTJ3dSstk
— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak) September 27, 2019
В началото на април стана ясно, че Пентагона в Съединени американски щати ще се концентрира към постигането на покупко-продажби за продажбата на изтребители F-35 на пет нови страни . Тогава стана ясно, че включително влизат Румъния, Гърция, Полша, дружно с Испания и Сингапур.

На 11 септември, Службата на Министерството на защитата на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата и сигурността DSCA, която дава отговор за доставките на военна техника и оръжия в чужбина според междуправителствени контракти, американската администрация реши да продаде на Полша 32 самолета, 33 турбореактивни мотори F- 135 , създадени от Pratt & Whitney, както и съпътстващо съоръжение .

Стойността на контракта е 6,5 милиарда $ .

Полските управляващи разясняват, че това е началната цена и имат намерение да реализират понижение по време на договарянията .
 Съединени американски щати командва армията си в източния фланг на Европа от Полша
Съединени американски щати командва армията си в източния фланг на Европа от Полша

Преместват командването от Германия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР