Конгресът на САЩ разсекрети документ, за който се смята, че

...
Конгресът на САЩ разсекрети документ, за който се смята, че
Коментари Харесай

Тръмп разкри резила на ФБР: Това е позор

Конгресът на Съединени американски щати разсекрети документ, за който се счита, че разказва корист с власт на ФБР и правосъдното министерство. Това стана съвсем незабавно откакто президентът Доналд Тръмп му даде това право, оповестява Би Би Си. Докладната бележка от 4 страници, формирана от републиканецът Девин Нунес - началник на комисията по разузнаване на Камарата на представителите, засяга дейностите на двете ведомства при наблюдението на член от екипа на Тръмп по време на предизборната му акция през 2016 година

„ Мисля, че е извънредно. Мисля, че е срам ставащото в тази страна. Много хора би трябвало да се срамят “, съобщи Тръмп, във връзка документа.

ФБР и министерството на правораздаването интензивно лобираха против разгласяване на документа, който евентуално може да затрудни работата на специфичния прокурор Робърт Мълър по следствието на съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати.

ФБР изрази мощни терзания за прецизността на докладната бележка в изключително и неподписано известие в сряда.

Демократите упрекнаха създателите на документа, че в него има пропуснати и изкривени обстоятелства и желаеха оставката на Нунес.

По-рано Тръмп упрекна в Туитър ФБР и правосъдното министерство, че политизират свещения развой на следствието в интерес на демократите и против републиканците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР