Конгресът на САЩ прие вчера законопроект за налагането на санкции

...
Конгресът на САЩ прие вчера законопроект за налагането на санкции
Коментари Харесай

САЩ приеха законопроект за санкции срещу Китай заради правата на уйгурите

Конгресът на Съединени американски щати одобри през вчерашния ден законопроект за налагането на наказания против китайски длъжностни лица, упрекнати в всеобщо интерниране на уйгури, съобщи Франс прес.

Камарата на представителите гласоподава с 413 против 1 глас в поддръжка на текста. Сенатът към този момент утвърди законопроекта в средата на май.

Остава президентът Доналд Тръмп да постави подписа си под него, с риск да утежни още повече връзките сред двете международни сили.

Намиращият се в северозападната част на Китай Синцзян-Уйгурски самостоятелен регион е обитаем с едно от най-големите национални малцинства в страната - уйгурите, множеството от които изповядват исляма, означи ТАСС.

През август 2018 година Върховният комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи, че разполага с данни за задържането в изправителни лагери на до 1 милион уйгури.

Властите в Китай неведнъж отхвърлиха информацията за такива лагери в Синцзян и споделят, че там работят единствено " центрове за обучение и професионална подготовка " на " попаднали под въздействието на концепциите на тероризма и екстремизма лица ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР