Конгресът на САЩ потвърди победата на Джо Байдън на президентските

...
Конгресът на САЩ потвърди победата на Джо Байдън на президентските
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ потвърди: Джо Байдън е новият президент

Конгресът на Съединени американски щати удостовери успеха на Джо Байдън на президентските избори, оповестиха международните медии.
Вицепрезидентът Майк Пенс  обяви, че Байдън е получил 306 гласа от Изборната гилдия, а настоящият президент Доналд Тръмп - 232, само че още при прекосяването на прага от 270 нямаше по какъв начин Тръмп да обърне резултата.
Сенатът и Камарата на представителите отхвърлиха възраженията за непризнаване на електоралните гласове на Джорджия и Пенсилвания за Байдън. Републиканците внесоха възражения против изборните гласове в Аризона, Невада и Мичиган, които бяха отхвърлени преди началото на дебата.
Двайсет минути по-късно Тръмп съобщи, че макар несъгласието си с резултатите, той ще съобщи властта на 20 януари.
" Макар че въобще не съм склонен с резултата от изборите и обстоятелствата ме поддържат, ще има преход на властта в нормалния порядък на 20 януари, " се споделя в изказването, направено по-малко от 24 часа откакто президентът даде обещание в никакъв случай да не признае загубата си.
Той обаче е безапелационен че " ще продължим борбата си, с цел да подсигуряваме, че единствено законните гласове са преброени ".
Припомняме, че последователи на настоящия президент Доналд Тръмп на Конгреса. Процедурата в Конгреса трябваше да е условност, само че бе прекратена поради бурните събития в столицата, предизвикали гибелта на четирима души и довели до.
Резултатите от гласуването би трябвало да сложат завършек на окончателното оповестяване на изборните резултати и да прекратят разногласието за идващия собственик на Белия дом.
Очаква се Джо Байдън да встъпи в служба на 20 януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР