Конгресът на САЩ подготвя нови санкции, които ще засегнат новите

...
Конгресът на САЩ подготвя нови санкции, които ще засегнат новите
Коментари Харесай

САЩ се готви да удари със санкции Турски поток и Северен поток 2

Конгресът на Съединени американски щати приготвя нови наказания, които ще обиден новите съветски газопроводи в Европа и може да саботират построяването на " Турски поток " и " Северен поток 2 ".
Законопроектът цели да накаже Русия поради намесата на американските избори и нейното " злонамерено въздействие " в страни като Украйна. Той не разрешава вложения в съветски уреди за полутечен природен газ отвън страната, както и доставката на капитали, технологии или съоръжение за сондажи в петролни полета в самата Руска федерация.
Най-важна за Европа е подготвяната възбрана за финансиране на международни енергийни планове, подкрепяни от Русия или нейни държавни компании . Това може да саботира построяването на газопроводите " Северен поток 2 " и основния за България " Турски поток ", предизвестява енергийният анализатор на капиталовата компания Aton Александър Корнилов, представен от Bloomberg.
И двата газопровода, изграждани от държавния колос " Газпром ", ще придвижват съветски газ за Европа, заобикаляйки Украйна. " Северен поток 2 " се построява от съветската компания и 5 европейски компании, а " Турски поток " ще получи финансиране от взаимно дружество на " Газпром " и турския му сътрудник.
Ако бъдат признати, глобите може да принудят задграничните вложители да спрат да финансират газопроводите, предизвестява шефът за петрола и газа във Fitch Ratings Дмитрий Маринченко. " Но в най-лошия случай " Газпром " може самичък да финансира тръбопроводите ", твърди Маринченко.
" Северен поток 2 " ще коства 10.7 милиарда $, а до края на 2018 година планът е получил към 80% от общото финансиране, разкри преди време шефът на " Газпром " Алексей Милер. Разширяването на " Турски поток " ще коства към 76.5 милиарда рубли (1.15 милиарда долара), демонстрират изчисленията на съветската компания.
През лятото на 2017 година Съединени американски щати към този момент одобри законодателство, превиждащо наказания против компании и жители, които влагат в построяването на съветски експортни тръбопроводи повече от 5 млн. $ годишно или 1 млн. $ едновременно. Ограниченията важат и за доставчиците на услуги, технологии или осведомителна поддръжка на плановете.
Опасенията са, че това може да значи наказания за всяка компания, която взе участие в създаването и модернизацията на обвързваните с Русия енергийни планове по целия свят. Ограниченията евентуално ще обиден и всяка европейска компания, обвързвана с съветските тръбопроводи.
Удар по съветския полутечен газ
Санкциите против съветски планове за полутечен природен газ към този момент няма да имат съществено въздействие, защото Русия създава такива планове единствено на лична територия и няма желание да го прави в чужбина.
Държавната " Газпром " ръководи такова оборудване на остров Сахалин в Далечния изток, а частната " Новатек " има нов цех на полуостров Ямал в Арктика. И двете считат да разширят плановете си и да строят нови уреди.
Ограниченията няма по какъв начин да попречат на задачата на Русия да увеличи каузи си на международния пазар на полутечен газ до 20% до 2035 година, откакто удвои каузи си до 8% предходната година.
" Забраната за несъществуващи съветски планове за полутечен газ в чужбина е много противен сигнал ", защото е първи удар на Съединени американски щати против съветските упоритости в тази област, счита Маринченко. " За Русия е от основно значение бъдещите й локални планове за полутечен газ да не бъдат глобени ", отбелязва той.
В дълготраен проект рестриктивните мерки могат да обиден способността на Русия да поддържа производството си, счита специалистът. Като цяло " новият пакет от наказания надали ще бъде потрес за съветската енергийна промишленост, само че и няма да остане неусетен ", планува Маринченко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР