Конгресът на САЩ няма да гласува решение, с което да

...
Конгресът на САЩ няма да гласува решение, с което да
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ развърза ръцете на Тръмп за нанасяне на удари по Сирия

Конгресът на Съединени американски щати няма да гласоподава решение, с което да позволи нанасяне на въздушни удари против Сирия. Така законодателите отвориха яростен спор за това каква роля би трябвало да играе Конгресът във външната политика, оповестява „ Уолстрийт джърнъл “. Това значи, че американският президент получава независимост на деяние.

Членове и на двете партии обявиха, че президентът Доналд Тръмп има задоволително пълномощия, с цел да организира лимитирани и прецизни удари против режима на Башар Асад в Сирия поради съмненията за потребление на химическо оръжие.

„ Мисля, че за един „ прецизен “ удар те (администрацията на Тръмп) елементарно ще имат опцията да го създадат “, сподели сенатор Боб Коркър, ръководител на Комисията на Сената за външни връзки.

Демократът Джийн Шахийн се съгласи с това. „ За да стартират подобен вид ракетни удари като предходната година? Мисля, че той има властта да го направи “, уточни тя.

Ако Конгресът не гласоподава, президентът на Съединени американски щати може да избегне така наречен „ политическо противопоставяне “, с което се сблъска Барак Обама през 2013 година.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР