Конгресът на БСП днес трябваше да констатира или да не

...
Конгресът на БСП днес трябваше да констатира или да не
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Правилно бе решението оставката на Нинова да не бъде приета

" Конгресът на Българска социалистическа партия през днешния ден трябваше да установи или да не установи подадената оставка от Корнелия Нинова. Делегатите счетоха за редно, че Корнелия Нинова би трябвало да продължи да извършва функционалностите си и че не одобряват подадената от нея оставка. Единственият метод да изразят тази своя воля беше като отхвърлиха точно това предложение за констатиране на оставката, както е по устава на нашата партия. " Това резюме на събитията от Конгреса на Българска социалистическа партия направи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в предаването " Офанзива " по Nova News.

По неговите думи с отминаване на времето няма по какъв начин да се заличи пагубната загуба на Българска социалистическа партия на изборите предходната година и оцени като вярна постъпката на водача на Българска социалистическа партия да поеме отговорността за нея. " Затова обаче са и членовете на партията - с цел да разграничат отговорността и доколко е виновен единствено ръководителят или всички ние, които участваме в тези процеси. От отдалеченост на времето, и делегатите на Конгреса, и българските социалисти преценихме, че по-правилното решение за Българска социалистическа партия и за България е тази оставка да не бъде призната и всички старания на партията да бъдат съсредоточени върху ръководството на страната ", разяснява Свиленски.

В ефира на Nova News социалистът изясни, че задачата на всяка партия е да влезе в ръководството, с цел да може да осъществя своите политики. " В последна сметка, Българска социалистическа партия влезе в ръководството и към този момент осъществя своите политики. Ще дам образец с бюджета, който следва да бъде признат - над 20 милиарда лева са заложени точно за обществени политики. Това са политиките, с които Българска социалистическа партия се яви пред българските гласоподаватели и няма безусловно никакво значение дали са 26 или 29 народните представители, когато тези неща ще бъдат осъществени. Аз съм очевидец преди една година, когато бяхме 80 народни представители и не можахме да осъществяваме нито една от тези политики, които хората чакат ", уточни той.

" Оценяваме като неточност въвеждането на напълно машинно гласоподаване заради невъзможността на доста български жители да вземат участие в гласуването и усложненията с машините, които се следиха. Фактите са изборната интензивност в секциите, където гласуването е било единствено машинно и там, където е било единствено на хартия. Този въпрос ще бъде преразгледан, когато му пристигна времето с отварянето на Изборния кодекс. Надявам се да получим поддръжка и от други политически сили ", сподели още Георги Свиленски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР