Конгресът е насрочен за 18 март. Разбрах за прокрадващото се

...
Конгресът е насрочен за 18 март. Разбрах за прокрадващото се
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Конгресът не може да не е изборен

" Конгресът е плануван за 18 март. Разбрах за прокрадващото се мнение, че няма да бъде избирателен, само че той е записан като подобен. Сроковете, в които можеше да се промени дневният ред, са изтекли. Законово съображение да го създадат неизборен няма. Ако тръгнат да го вършат, ще бъде по противозаконен метод.

Очакваме всичко и нищо по-различно от предишния път. Пуснах клипче в обществените мрежи, с цел да разглася, че тръгваме на обиколка и че отново имаше Изпълком, който беше тайнствен и загадъчен. Нищо не стана ясно. Имаше една точка от дневния ред, най-важната, а точно - организацията на конгреса. Тя обаче не е била гледана и не са взети никакви решения, а има единствено месец до провеждането му ", разгласи претендентът за президент на БФС Димитър Бербатов след среща с клубовете от Русе и региона.

" Няма комисия, която да провежда конгреса, разпоредбите не са ясни. Времето тече. Все неща, които будят подозрение, че в БФС се готвят да няма избирателен конгрес. Но към този момент няма законово съображение това да се случи. Все отново би трябвало да сме подготвени за безусловно всичко. Когато правиш всичко по верния метод, няма какво да криеш, споделяш проектите и концепциите си, тогава се получава. Някои от нещата, които ще кажем на клубовете, са същите, които казахме и преди, защото са част от нашата стратегия. Други сме надградили. И идваме най-много да покажем почитание към тях. Когато си претендент за президент и не представиш концепциите си... някак не се връзват нещата. Длъжен си да го направиш ", добави благоевградчанинът.

" Който е бил на срещите ни с клубовете предходната година, знае, че това, което говорихме тогава, в този момент БФС се пробва да приложи - онлайн картотекиране, цифровизация на цялата федерация и така нататък Всичко го има в програмата ни, която качихме на нашия уебсайт, още когато дадох първата конференция. Т.е. авансово сме оповестили тези неща, те са ги взели от нас, с цел да се симулира активност, само че в действителност са откраднати ", показа някогашният национал и сподели кое ще е първото, което би направил, в случай че завоюва изборите.

" Трудно е да кажа кое би било първото, което ще направя, в случай че печеля изборите. Живот и здраве, да влезем във федерацията, да се срещнем с моментното положение, да забележим бюджета какъв ще бъде. Да структурираме по този начин нещата, че да знаем кое е изрядно и кое не. Да знаем какви контракти са подписвани, кои от тях би трябвало да се прекратят и така нататък Все неща, които са от компетенцията на моя екип, тъй като не мога да кажа, че знам безусловно всичко. Има хора, на които се поверявам и последвам. Приоритет остава и постоянно е бил детско-юношеският футбол. Всеки, който си прави съзнателно работата, е добре пристигнал да остане ", сподели Бербатов по отношение на това дали би поканил Ясен Петров и Георги Иванов-Гонзо да останат на постовете си, откакто и двамата оповестиха, че в случай че Борислав Михайлов изгуби изборите, ще изоставен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР