Конгрес на Българския футболен съюз пред март ще има, това

...
Конгрес на Българския футболен съюз пред март ще има, това
Коментари Харесай

БФС свиква конгрес през март

Конгрес на Българския футболен съюз пред март ще има, това стана ясно след първия за годината Изпълком на централата.

Президентът Борислав Михайлов отхвърли да дава отговор на въпроси, свързани с Димитър Бербатов и щаба му, които внесоха подписка на повече от 1/3 от клубовете в България за свикването на избирателен конгрес за нов президент на БФС на 18 март.

Бившият вратар разгласи, че свикването на конгреса е станало още през септември и той ще се организира по дневния ден, който е разгласен в Агенцията по вписванията.

„За финален път давам отговор на този по този начин наименуван предприемчив комитет. Изпълкомът е насрочил конгреса още през септември. През октомври 2021 година беше извършен избирателен конгрес“, сподели Михайлов на конференцията.

Той реагира остро на заложени от bTV въпроси, свързани с Бербатов и настояванията му. Михайлов още един път сподели, че уставът на централата е безапелационен и актуалното управление на БФС има цялостен мандат.

„Не съм юридическа адвокатска фирма да давам отговор на такива въпроси. Явно не сте осведомен и би трябвало да прочетете устава. Всичко е правилно и обикновено. Събрали сме се на конференция по прекрасен мотив, а не за други неща“, сподели Михайлов.

В средата на октомври Бербатов беше главният противник на дългогодишния президент на БФС Борислав Михайлов на изключителния конгрес. Тогава Михайлов беше разгласен за победител, само че от екипа на Бербатов оспориха вота с изказванието, че е трябвало да има балотаж.

Изпълкомът е решил Ясен Петров да остане на селекционерския пост на националния тим, най-малко до края на мачовете от Лигата на нациите. Поставената му цел е първото място в групата.

Бившият интернационален арбитър Виктор Касай ще бъде новият началник на съдийската комисия към БФС.

Договорът на унгареца е за година и половина. 46-годишният Касай ще пристигна със собствен помощник, а съдийската комисия ще бъде в същия тип все още. Доскоро той е бил отпред на съдиите в Русия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР