Конгрес на Българския футболен съюз няма да има през 2020

...
Конгрес на Българския футболен съюз няма да има през 2020
Коментари Харесай

Отлагат за догодина конгреса на БФС?

Конгрес на Българския футболен съюз няма да има през 2020 година. Във вторник е планувана среща на върха, която да узакони решението. Временният президент Михаил Касабов и вицето Емил Костадинов ще беседват със спортния министър Красен Кралев и здравния Костадин Ангелов поради планувания за 11 декември най-голям конгрес във футбола.

Запазена е зала в НДК, само че в нея би трябвало да влязат към 800 души - делегати на клубове, кореспонденти и посетители. При сегашната конюнктура в България сходно събиране на едно място на закрито е изцяло невероятно.Така футболът ни остава в мъртва хватка.

Преди повече от година след апела на премиера Бойко Борисов оставка подаде президентът Борислав Михайлов. Оттогава именитият вратар не се е появявал на футболно събитие. Касабов пое функционалностите краткотрайно, само че няколко опита за привикване на конгрес удариха на камък.

Единствените публично оповестени претенденти за президент са Христо Порточанов и Христо Христов. А предстоящите да влязат в играта са Емил Костадинов, Петър Величков и Иво Ивков. Ако има ексклузивен конгрес, новият президент ще ръководи единствено до февруари 2022-а, когато би трябвало е е постоянният. Все по-голям става шансът Касабов, който не желае да се кандидатира, да продължи да бъде №1 във футбола ни още 16 месеца.

" Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР