Конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври! Това е

...
Конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври! Това е
Коментари Харесай

Съдът постанови: БФС трябва да свика конгрес на 12 октомври

Конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври! Това е решил съдът през днешния ден, откакто в началото от БФС отхвърлиха подписката на Димитър Бербатов и клубовете за свикването на изключителни избори.

Новината заяви за bTV самият Димитър Бербатов.

"Съдът се произнесе по решението на клубовете и конгресът би трябвало да бъде призован. Не може да бъде обжалвано. Датата е 12 октомври. ", сподели някогашният нападател на "Манчестър Юнайтед ".

"Доволен съм, че съдът направи нужното и потвърди, че сме си свършили работата по легален път ", добави той.

"Българският футболен съюз отхвърли тази декларация, което беше изцяло погрешно. Ние сме щастливи, тъй като клубовете желаеха тъкмо това ", сподели още Бербатов.

В началото на август екипът на Димитър Бербатов внесе с централата 191 подписа (1/3) от клубове от цялата страна, които упорстваха мандатът на Борислав Михайлов отпред на футболната централа да бъде преустановен, а в края на септември 2021 година да бъдат проведени избори за нов президент.
От БФС след това оповестиха, че са прегледали документите, които са в размер на 900 страници, и са открили нарушавания. На конференцията на 19 август след събранието на Изпълнителния комитет Борислав Михайлов съобщи, че единствено 6 професионални клуба са се подписали под настояването за ексклузивен конгрес. Останалите са с аматьорски статут и по този начин подписката на Бербатова бе отхвърлена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР