Конгломератът Toshiba е оценяван от анализаторите на по-малко от сумата

...
Конгломератът Toshiba е оценяван от анализаторите на по-малко от сумата
Коментари Харесай

Toshiba се разделя на три компании


Конгломератът Toshiba е оценен от анализаторите на по-малко от сумата на обособените му бизнеси
(снимка: Toshiba)

Японската корпорация Toshiba разгласи нова бизнес тактика, която включва проект за делене на три компании. Това ще бъде нещо като „ главен ремонт ” на конгломерата .

Очаква се трите предприятия да се съсредоточат върху три групи действия на компанията: инфраструктура, устройства и чипове памет, съгласно източници, на които се базира обява на .

Разделянето на колоса, чиято история се простира един век обратно във времето, би трябвало да рационализира бизнес-дейностите и да успокои акционерите, недоволни от слабите старания за стимулиране на растежа и корпоративната стойност.
още по тематиката
Toshiba има разнообразни бизнеси, като се стартира от системи за нуклеарна сила и асансьори и се стигне до твърди дискове и полупроводникови артикули. През фискалната 2020 година, завършила през март, компанията регистрира доходи от над 3 трилиона йени (26 милиарда долара).

Поддържането на толкоз разнообразни бизнеси под шапката на една-единствена компания има своите изгоди, само че финансовите пазари са склонни да правят оценка конгломерата на по-малко от сумата от другите му бизнеси.

За решението за делене на Toshiba въздействие имат и взаимоотношенията на компанията с японското държавно управление и разтърсванията, подбудени от тези взаимоотношения.

Toshiba претърпя през последните години, измествайки фокуса на бизнеса си от потребителската електроника, което ѝ оформи облик на състезател в света на инфраструктурните технологии и възобновимата сила.

Фирмата продаде своя ефирен бизнес на китайската Hisense Group, а звеното за бяла техника – на китайската Midea Group Co. Поделението за компютърни технологии, известно с преносимия компютър Dynabook, беше.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР