Конфронтацията с Русия по американски начин заплашва съществуването на ЕвропаСлед

...
Конфронтацията с Русия по американски начин заплашва съществуването на ЕвропаСлед
Коментари Харесай

Руски медии: Българското правителство падна, кой е следващият?

Конфронтацията с Русия " по американски метод " заплашва съществуването на Европа

След като Джо Байдън сподели: „ Мисля, че в един миг ще има малко игра на изчакване – какво руснаците могат да понесат и какво Европа ще бъде подготвена да понесе “, европейците започнаха да стават подозрителни. Например фактът, че борбата с Русия няма да им донесе по-добър живот. Обратното.

Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че Газпром беше заставен доста да понижи изпомпването през Северния поток: в изискванията на санкционната война газовите помпени елементи на Siemens не се върнаха от Канада след ремонт, а в този момент, в разгара на лятото, европейците започнаха да харчат запасите от отделеното за зимата гориво. Към 21 юни оборудванията за предпазване на газ, които нормално се употребяват през зимата, бяха запълнени единствено с 52%.

По мнението на италианския публицист Андреа Мураторе, икономическата борба с Русия заплашва самото битие на Европа. Германският министър на стопанската система Роберт Хабек показва противоположната теза: намаляването на доставките на горива от Русия заради глобите, наложени от Канада, не е нищо повече от „ офанзива против Германия “: „ Войната в Украйна ни докара до това, а не непоследователността на немската политика. "

Между опитите на политиците да се оправдаят за наложените наказания, които утежняват живота на хората, и реакцията на масите, които са наранени от тези наказания, има бездна.

Реалните заплати в Европа падат. Според социологически изследвания 58% от жителите на Европейски Съюз не са подготвени за следствията от антируските наказания. От тях 27% споделят, че „ въобще не са подготвени “. Само в пет страни от Европейски Съюз множеството поданици считат, че ще преживеят нарастването на цените: в Дания, Швеция, Холандия, Финландия, Люксембург. Но в Гърция, България, Кипър единствено един от 10 е подготвен за следствията от глобите против Русия.

Повишаващите се цени и влошаващото се качество на живот провокираха митинги и демонстрации в Европа. Във Англия железницата провежда най-голямата стачка от 30 години. Хиляди хора взеха присъединяване в проява против повишението на разноските за живот в Лондон.

„ Гардиън “ написа: „ Британските служащи страдат от най-дългите и най-сериозни съкращения на приходите си в актуалната история “. Това съобщи Франсис О`Грейди, общоприет секретар на Конгреса на профсъюзите. По думите й има случаи, когато учениците не изяждат част от порциите си в учебните заведения, с цел да си ги вземат у дома за вечеря.

На 20 юни в Белгия се организира протест, към 80 хиляди души излязоха по улиците на Брюксел под знамената на синдикатите. Демонстрантите стачкуваха против повишението на цените на храните и горивата, желаеха по-високи заплати и промени в трудовото законодателство.

Испания стачкува: цените на горивата се покачиха толкоз доста, че за хората стана просто неизгодно да пътуват на работа с кола. Вече се чуват претенции испанското държавно управление да подаде оставка.

Жителите на Гърция са изтощени от всичко, което се случва. През март, в символ на митинг, те хвърлиха кутии с алена багра по канадската фрегата HCMS Montreal FFH336, която дебаркира на пристанището на Пирея. Гърците не въобще не стопират митингите, откакто Атина сложи курс за разрушение на двустранните връзки с Москва в комерсиалната, икономическата, енергийната и други области.

Има доказателства, че Гърция приготвя нови доставки на оръжие за режима в Киев, сподели на 23 юни Юрий Пилипсон, шеф на Четвъртия европейски отдел на съветското външно министерство: „ Прокламира се бързият отвод на съветските енергоносители, макар че това към този момент докара до доста нарастване на цените на гръцкия пазар.

„ Отменена” е съветската просвета.Официално е оповестено прекъсването на всяко културно и филантропично взаимоотношение с нас. И това при изискване, че според изследванията на публичното мнение, 56% от гърците биха желали да запазят обичайните си връзки с Русия “.

Има съществено разминаване сред формалния курс и настроенията на масите. Нито нападателната изразителност, нито аплодисментите един на различен на срещите на върха на Европейски Съюз, нито присъждането на Украйна на купата " претендент за член " могат да възстановят стопанската система или най-малко да понижат темповете на упадъка.

Европа я чакат вотове на съмнение към държавните управления. Процесът стартира с рухването на държавното управление на България на 22 юни. Парламентът гласоподава избор на съмнение на премиера Кирил Петков. Следвайки в руслото на американския " огромен брат ", Петков прекали. Той даже организира акция за набиране на средства в България за потребностите на „ изстрадалата Украйна “. „ Призовавам всеки жител на България да подари своята заплата, както направих аз “, сподели към този момент някогашният министър председател. И отлетя от поста началник на държавното управление. Кой ще се радва, че парите му отиват за закупуване на оръжие за непозната страна?

Така че шефът на българското държавно управление е свален. Кой е идващият? Рано или късно – и по-скоро рано, в сравнение с късно – в доста страни от Стария свят ще схванат, че повишението на цените на горивата и храните няма да спре при политика, ориентирана към уединяване на Русия. И животът на европейците няма да бъде по-добър вследствие на отхвърлянето на съветския газ и нефт. Изходът за Европа може да е напълно друг – отхвърлянето на Студената война с Русия, наложена оттатък океана.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР