Конфронтацията между Китай и САЩ би била катастрофа и за

...
Конфронтацията между Китай и САЩ би била катастрофа и за
Коментари Харесай

Си Цзинпин към Байдън: Конфронтацията между Китай и САЩ ще бъде катастрофа и за двете страни

Конфронтацията сред Китай и Съединени американски щати би била злополука и за двете страни, по тази причина те би трябвало да възстановят методите за отбягване на недоразумения и неприятни преценки. Това съобщи китайският президент Си Цзинпин в първия си телефонен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън като водачи, съобщи Ройтерс.

Разговорът беше първият, откогато Байдън встъпи в служба и се състоя на фона на борба сред Вашингтон и Пекин по редица въпроси като търговията, Хонконг, Южнокитайско море, Тайван и известия за закононарушения против човешките права на уйгурското мюсюлманско малцинство в китайския регион Синцзян.

Си още веднъж съобщи, че съдействието е единственият вероятен избор и че двете страни би трябвало да уреждат разногласията си по градивен метод, се споделя в известието за диалога на китайската държавна телевизия.

По думите на китайския президент Пекин и Вашингтон би трябвало да възстановят другите механизми за разговор, с цел да схващат желанията на другия и да заобикалят недоразумения.

Пред Байдън Си изрази вяра, че Съединени американски щати ще се отнасят внимателно към въпросите, свързани с Тайван, Хонконг и Синцзян, които засягат суверенитета и териториалната целокупност на Китай, уточни китайската телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР