Конфликтите и търканията са симптом, те не са причината за

...
Конфликтите и търканията са симптом, те не са причината за
Коментари Харесай

Тома Биков: Все по-малко ние, които подкрепяме правителството - и ГЕРБ, и ПП-ДБ - знаем кой взема решенията и кой носи отговорност

Конфликтите и търканията са признак, те не са повода за това, че държавното управление наподобява едва. Това сподели пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков, ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии.
 
" Все по-малко ние, които поддържаме държавното управление - и ГЕРБ, и ПП-ДБ - знаем кой взема решенията и кой носи отговорност.... От ГЕРБ през цялото време искахме отговорностите да бъдат ясно обозначени, с цел да е ясно кой в какво взе участие и кой защо дава отговор, само че сътрудниците от ПП-ДБ предложиха тази иновация. Вчера Слушах Кирил Петков, че и това към този момент стига до този извод, че е по-добре да има изясненост по тези въпроси. Да е ясно, че този министър е излъчен от избрана политическа групировка и тя носи отговорност за него. И да има ясни механизми за взимане на решения в тази коалиция ", разяснява той.
 
По думите на Биков ръководството се реализира от коалиция, само че не е осъществена по ясни политически правила, а е опитано да се направи нещо, което не съществува на никое място по света: " Да станеш министър и да не си политик - това е оксиморон. Няма такова нещо, ти си политик от първия ден, само че уточнението е, че не си квалифициран.... Това е парадокса, до който стигнахме ".
 
В органите на ГЕРБ в никакъв случай не е обсъждана концепция Бойко Борисов да бъде министър председател при ротацията, по този начин Тома Биков разяснява изказано мнение на различен народен представител от ГЕРБ - Радомир Чолаков, като посочи, че това е персонално размишление, изразено от сътрудника му.
 
Биков съобщи, че не са завършили договарянията за механизмите, по които ще се избират регулаторите: " Добро решение е да бъде контрактуван в целокупност този развой, а не на парче. Трябва да има някакъв общ принцип ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР