Конфликтът в Украйна трябва да се решава по пътя на

...
Конфликтът в Украйна трябва да се решава по пътя на
Коментари Харесай

Меркел говори за контакти с Русия по въпроса за Украйна

Конфликтът в Украйна би трябвало да се взема решение по пътя на разговора. Агресията във връзка с републиката изисква обединен отговор от Европейския съюз. Това е споделила в Берлин изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел след договарянията с полския министър председател Матеуш Моравецки.

Тя е споделила, че би желала, бидейки към момента канцлер, да взе участие в още една среща в нормандския формат. " Съжалявам, че това не се случи ", е декларирала Меркел. По думите й, " би трябвало да остане отворена вратата за разговор " с Русия по въпроса за Украйна.

" Както и в тази ситуация с Беларус, ние би трябвало да демонстрираме европейско единение по въпроса. Някакви спомагателни наказания може да има, в случай че не забележим напредък ", е отбелязала Меркел. По думите й, " експанзия във връзка с суверенитета на Украйна би имала прекомерно висока цена ".

Отговаряйки на въпрос, какъв брой евентуални са нови наказания против Русия, Меркел е споделила, че " не желае да спекулира " по тази тематика. Според нея, основното е " да няма експанзия " във връзка с Украйна.

По-рано прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков е декларирал, че Русия „ улавя “ идващата от западните страни осведомителна акция, чиято цел е да показа Москва като опасност на процеса за споразумяване на връзките с Украйна. Той не изключва и това, че сходна акция е камуфлаж за прикриване на " нападателните намерения, които може да има точно в Киев ".

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР