Конфликтът в Украйна ще приключи единствено, когато се иска да

...
Конфликтът в Украйна ще приключи единствено, когато се иска да
Коментари Харесай

Иван Петков: България не влезе до момента в конфликта, благодарение на БСП

Конфликтът в Украйна ще завърши само, когато се желае да се стигне до дипломация
„ Очаквахме тази „ коалиция на войната “, само че не и с такава поддръжка. Нека стане ясно на обществото, че днес една партия, която прокламираше по време на акцията срещу оръжията, се обърна и поддържа България да стане участник в този боен спор. “ Това заяви народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Петков и посочи, че визира „ Български напредък

В ефира на радио  “Фокус “ той изясни, че съгласно европейски социологически проучвания над 60% от българите не желаят България да взе участие в този спор. „ В момента ние всичките би трябвало да желаеме дейностите в Украйна да приключат и това ще стане единствено и само, когато се желае да се стигне до дипломация. А сега с въоръжаване на едната страна ние влизаме в този спор. Действията през днешния ден на това ръководещо болшинство, което ние назоваваме „ обединението на войната “, аз не мога да схвана “, сподели още социалистът.

Във връзка с частта от решението, че България ще изпрати оръжие, а нашите евроатлантически сътрудници ще ни ги модернизират, Петков съобщи: „ Няма по какъв начин нещо да ни бъде обещано. Всичко ще бъде платено. А дали отново ще би трябвало да платим за нещо и да го чакаме с години, както една поръчка на F-16 “, разяснява той и добави, че този акт е една черна страница в историята.  

Иван Петков удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. „ Ако имаме покана от втория – Политическа партия, ще седнем да обсъдим, което след това ще вземем с решение на Националния съвет “, съобщи той и посочи, че истината ще бъде при третия мандат. Ако той отиде при Българска социалистическа партия, от левицата ще се опитат да създадат кабинет.

„ България не влезе досега в спора с помощта на Българска социалистическа партия, тъй като бяхме в коалиция в кабинета „ Петков “, и там с помощта на нас не се стигна до това. Служебният кабинет ясно сподели, че не е имало директна продажба към Украйна и не е достигнал български патрон в Украйна “, посочи социалистът.  

„ Издигането на Вежди Рашидов от страна на Корнелия Нинова беше, откакто се реши на Председателски съвет и тя персонално срещна групата. Не е било нещо подмолно, в противен случай “, пропипомни Иван Петков. 

На финала той съобщи, че шансовете за държавно управление понижават с всеки минал ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР