Конфликтът в Украйна предизвиква криза във веригата за доставки в

...
Конфликтът в Украйна предизвиква криза във веригата за доставки в
Коментари Харесай

FT: Конфликтът в Украйна води до криза в доставките на боеприпаси в Европа

Конфликтът в Украйна провокира рецесия във веригата за доставки в Европа, като отбранителните компании се пробват да усилят производството си, с цел да попълнят националните ресурси и да поддържат доставките за Киев. Това оповестява „ Financial Times “, като се базира на представители на промишлеността. На доста европейски компании се постанова да усилят работните смени и да наемат повече личен състав, отбелязва изданието.

Близо година след навлизането на Русия в Украйна темповете на повишаване на търсенето на муниции и взривни субстанции се трансфораха в тестване за европейските отбранителни комплекси, се показва в обявата.

Според Мортен Брандтцег, основен изпълнителен шеф на норвежкия производител на муниции и оръжия „ Nammo “, Украйна създава повече от 5000-6000 артилерийски снаряда дневно. Това е сравнимо с годишните поръчки на дребна европейска страна в спокойно време. Той отбелязва, че търсенето на някои отбранителни съставни елементи е толкоз огромно, че срокът им за доставка се е нараснал от месеци на години.

Миналия месец „ Rheinmetall “, най-големият немски снабдител на отбранителни артикули, разгласи, че ще построи нов цех за взривни субстанции в Унгария. Произведените там експлозиви ще се употребяват за артилерийски, танкови и минохвъргачни муниции и други

Друга английска компания, „ BAE Systems “, от месеци води договаряния с Министерството на защитата за увеличение на производството на редица муниции. Компанията към този момент е нараснала броя на промените и служащите в заводите си, с цел да извърши новия контракт с въоръжените сили на Обединеното кралство и да покрие спомагателните размери, от които се нуждае Украйна. Трите съществени заводи на компанията работят на две до три смени 24 часа в денонощието, пет дни в седмицата.

Мик Орд, основен изпълнителен шеф на основаната в Обединеното кралство компания „ Chemring “, която доставя експлозиви и горива на реализатори в региона на защитата, съобщи, че някои клиенти са попитали " дали производството на избрани материали може да се усили със 100-200% ". Значителното увеличение на производството изисква време и вложения в нови фабрики, споделя той.

Кевин Макнами, шеф на английския производител на гилзи „ Denroy “, отбелязва, че времето за доставка на някои материали е доста дълго - от време на време може да отнеме шест месеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР