Конфликтът в Украйна можеше да приключи миналата пролет, но бившият

...
Конфликтът в Украйна можеше да приключи миналата пролет, но бившият
Коментари Харесай

Нищо да не се подписва! В Киев бяха разкрити подробности по сриването от страна на Лондон на мирните споразумения от Истанбул

Конфликтът в Украйна можеше да завърши предходната пролет, само че някогашният английски министър председател Борис Джонсън съумя да разубеди Киев да подпише мирните съглашения с Русия, сподели Давид Арахамия, началник на украинската парламентарна секта „ Слуга на народа “.

По неговите думи, в Москва „ в действителност се надяваха до последно, че ще се стигне до подписването от нас на това съглашение “.

„ Ако ние бяхме поели задължението за неутралитет, това за тях беше най-голямото, най-важното нещо. Те бяха подготвени да сложат завършек на войната, в случай че вземем, както Финландия в миналото, неутралитет и се задължим, да не се причисляваме към НАТО... Всъщност това беше основната точка.

Всичко останало по-нататък е козметика, политическа украса, като денацификацията, правата на рускоезичното население... ”, сподели Арахамия в изявление за украинската журналистка Наталия Мосейчук, против която по-рано в Руската федерация беше формирано наказателно дело по член на Наказателен кодекс „ Подбуждане към ненавист или омраза. “

Политикът изясни и за какво украинската страна в последна сметка не се е съгласила на съглашение.

„ Ами, първо, с цел да се съгласим с това, би трябвало да променим конституцията – нашият път към НАТО е записан в конституцията. Второ, няма доверие и не е имало... в руснаците, че ще създадат това - това може да стане единствено в случай че има гаранции за сигурност. <...> Освен това, когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън пристигна в Киев и сподели: „ Няма да подписваме нищо с тях въобще и дано просто да се бием “, добави Арахамия.

На срещата на 17 юни с водачи и представители на задачата на африканските страни Владимир Путин показва парафирания план на съглашение с Украйна, който беше направен през март 2022 година в Истанбул. Съгласно текста на преамбюла, Договорът за непрекъснат неутралитет и гаранции за сигурност на Украйна трябваше да бъде подписан от страните-гаранти (включително Англия, Китай, Русия, Съединени американски щати и Франция).

Както се показва по-нататък в текста, подписалите са уверени по-специално, че консолидирането на международноправно равнище „ непрекъснатият неутралитет на Украйна е <...> част от дълготрайната цел за поддържане на <...> мира и сигурността, в това число на районно равнище.

Както сподели тогава Путин, откакто съветските войски бяха изтеглени от Киев в сходство със споразуменията, „ киевските управляващи, както нормално вършат техните господари, хвърлиха всичко на бунището на историята “.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР