Конфликтът в Украйна може да възникне по един от три

...
Конфликтът в Украйна може да възникне по един от три
Коментари Харесай

На Запад написаха сценария за победа на Украйна, но има един нюанс

Конфликтът в Украйна може да възникне по един от три сюжета, написа The Economist. Един от тях е цялостната победа на въоръжените сили на Украйна. Но създателят на сюжета се оказа иранист, а не украинист.

Развитието на спора сред Русия и Украйна чака три разновидността, написа американското издание The Economist. Предложените сюжети и техният създател бяха оценени от журналиста Юрий Василиев.

Според създателя на The Economist борбата сред съветската войска и въоръжените сили на Украйна може да приключи или с победа на руснаците, или с тъждество, или с победа на украинските военни. Освен това последният вид е разказан доста в детайли - чак до това къде и какъв брой бригади ще бъдат изпратени.

Първи сюжет

Русия изтръгва успеха от пастта на провалянето. Руската войска стабилизира фронтовата линия през зимните месеци, като набира нови батальони от новомобилизирани новобранци. Междувременно републиканците в Америка блокират нови оръжейни пакети за Украйна, а доставките от Европа са на привършване.

На съветската отбранителна промишленост липсват полупроводници и профилирано съоръжение, само че създава задоволително базова ризница и артилерия, с цел да оборудва новите сили.

До пролетта нови съветски елементи потеглят в офанзива, отблъсквайки украинските сили, изтощени от месеци настъпателни интервенции. Руски дронове не престават да нанасят удари по енергийната и водната инфраструктура на Украйна.

С настъпването на лятото Украйна изостава. Русия завладява Кривой Рог, основен промишлен град на север от Херсон, както и Славянск и Краматорск в Донецк. Западните страни упорстват Украйна да одобри предлагането на Русия за преустановяване на огъня.

Украинският президент Владимир Зеленски няма различен избор, с изключение на да се съгласи. През идващите месеци, може би даже години, Русия старателно се превъоръжава за нова офанзива против Киев.

Втори сюжет

Русия активизира стотици хиляди младежи, само че не съумява да ги трансформира в ефикасни бойци. Всички най-хубави офицери са на първа линия. Опитните офицери са мъртви или към този момент са изпратени. Новобранците са сведени до елементарни леки пехотни единици, лишени от ризница и неспособни да преминат в нахлуване, само че способни да запълват окопи и да укрепват укрепления.

Русия, откакто разгласи изтеглянето на войските си от град Херсон през ноември, безвредно изтегля към 30 000 бойци, които бяха на западния бряг на Днепър. Те се отдръпват на изток, оставяйки голямо количество оръжия.

Това е успех за Украйна, само че в последна сметка прави военната позиция на Русия по-силна, защото реката пази левия й фланг. Украинското нахлуване се забавя. Украинските войски понасят огромни загуби за всеки километър от завоюваната територия.

Путин се пробва да удължи спора задоволително дълго, с цел да осакати стопанската система на Украйна, да подкопае нейния морал с удари против гражданска инфраструктура и да обезсили сътрудниците си.

Европа се бори да запълни газовите си складове през 2023 година, причинявайки спирания на електрозахранването с наближаването на зимата. Путин има намерение да издържи до края на 2024 година, когато се надява Доналд Тръмп да си върне Белия дом и да спре да поддържа Украйна. Но това е игра с високи залози.

Трети сюжет

Украйна поддържа инерция, като нанася тежки вреди на съветските сили, до момента в който напущат Херсон, и по-късно насочва своите ракети с огромен обхват HIMARS към зоната на Крим. Руските позиции в Луганск се разпадат, Украйна си връща Северодонецк и по-късно бързо се придвижва още на изток.

Тъй като съветските загуби нарастват, новобранците отхвърлят да се бият. Западните страни изпращат нови системи за противовъздушна защита в Украйна, отслабвайки въздействието на " терористичната " тактичност на Русия, основана на бързо намаляващия й боеприпас от точно управляеми ракети.

През пролетта господин Зеленски подрежда на армията си да отвори нов фронт в Запорожие. Пет бригади пробиват съветските линии, прекъсвайки сухопътния мост на Путин към Крим и обграждайки Мариупол до лятото.

Украйна реалокира своите ракетни установки HIMARS на юг, насочвайки се към пристанища, бази и хранилища в " окупирания " от Русия Крим. Украйна заплашва да навлезе на полуострова. Г-н Путин слага ултиматум: спрете или ще се изправите против потреблението на нуклеарни оръжия. Победата е наоколо. Но такива са и рисковете, които носи.

Сценаристът

Авторът е „ редактор по защитата “ Йоши Шашанк. Завършва Кеймбридж, по-късно има магистърска степен в Харвард със стипендия на Кенеди. След това работи в Кралския взаимен институт за отбранителни проучвания. И по-късно той отива в The Economist, като оставя след себе си място в „ комисията по многообразие “ на същата тази институция.

Проблемът е, че сферата на ползи на този специалист са индо-пакистанските, персийските и близкоизточните проблеми на защитата. През годините на научната си работа Йоши Шашанк е разгласил стотици публикации, само че единствено три от тях загатват Украйна, в това число публикация в The Economist.

" Ясно е, че иранец или украинец е смешна детайлност за наедрял бял господин. Във военно време освен синусът може да бъде еднакъв на четири, само че два пъти две - меки ботуши ", разяснява Юрий Василиев в своя канал в Telegram.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР