Конфликтът в Украйна може да се проточи десетилетия, ако властта

...
Конфликтът в Украйна може да се проточи десетилетия, ако властта
Коментари Харесай

Медведев очаква войната да се проточи, ако властта в Киев не се смени

Конфликтът в Украйна може да се проточи десетилетия, в случай че властта на настоящия киевски режим не бъде унищожена. Това мнение изрази Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, по време на посещаване във Виетнам, представен от ТАСС.

„ Този спор е доста дълъг. Вероятно е от десетилетия. Това е нова действителност, нови условия на живот, сподели Медведев. Той е уверен, че при настоящия режим „ ще има три години помирение, две години спор – и всичко ще се повтори “.

„ Необходимо е да се унищожи самата природа на нацистката власт в Киев “, уверен е политикът.

Припомняме, че нееднократно Медведев е правил крайни мнения за войната и закани към Киев за боен отговор от Москва.

Преди дни той съобщи, че колкото по-разрушителни са оръжията, които Западът доставя на Украйна, толкоз по-голям е рискът от „ нуклеарен апокалипсис “.

Колкото повече оръжия се доставят, толкоз по рисково става. И колкото по-разрушителни са тези оръжия, толкоз по-вероятен става сюжетът за това, което нормално се назовава нуклеарен апокалипсис, разясни той.

Русия, която има повече нуклеарни оръжия от всяка друга страна, неведнъж е посочвала, че Западът е замесен в прокси война с Русия за Украйна, която може да ескалира в доста по-голям спор.

По думите на Медведев НАТО не приема съществено опцията за нуклеарен спор. Те бъркат. И в един миг събитията могат да се развият по изцяло непредвидим сюжет. И отговорността ще бъде напълно на Северноатлантическия алианс, добави той.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР