Конфликтът в Украйна е свързан не само с руско-украинския проблем,

...
Конфликтът в Украйна е свързан не само с руско-украинския проблем,
Коментари Харесай

Папата свърза украинския конфликт с интересите на оръжейния бизнес

Конфликтът в Украйна е обвързван освен с руско-украинския проблем, само че и с въпроса за доставките и продажбите на оръжие, съобщи папа Франциск пред кореспонденти на борда на самолета, връщайки се от Марсилия, Франция.

„ Струва ми се, че ползите в тази война са свързани освен с украинско-руския проблем, само че и с продажбата на оръжие, търговията с оръжие “, сподели той, цитирайки „ един икономист “, който сподели, че „ вложенията, които носят най-голяма възвръщаемост през днешния ден са оръжейните заводи. “

Главата на католиците назова украинците „ народ страдалец ” и прикани „ да не си играем с мъченичеството на този народ ”.

Папа Франциск също по този начин означи, че някои страни си „ играят “ с Украйна, като първо дават оръжие, а по-късно се отхвърлят от отговорностите си.

„ Сега виждам, че някои страни се движат обратно, не желаят да дават на Украйна оръжия. Започва развой, в който украинският народ сигурно ще бъде страдалец и това е неприятно “, изрази мнение той.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни по-късно обясни думите на Франциск. Бруни акцентира, че папата не заема позиция дали страните би трябвало да продължат да изпращат оръжия на Украйна или да спрат да ги изпращат.

„ Това беше размисъл върху следствията от оръжейната промишленост: папата сподели, че тези, които търгуват с оръжия, в никакъв случай не заплащат за следствията от своя избор, а ги оставят да бъдат платени от хора, като украинците, които умират като мъченици, “, сподели Бруни.

По-рано папата сподели, че Русия е известна освен с просвета, само че и с човечност и прикани съветската юноша да не не помни, че е „ правоприемник на велика Русия, страната на светци, царе, Петър I, Екатерина II, могъща и просветена съветска империя “.

Киевският режим изключи опцията за ходатайство на Ватикана при разрешаването на военния спор на украинска територия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР