Конфликтът в Сирия и Ирак е най-непрозрачната и тъмна война

...
Конфликтът в Сирия и Ирак е най-непрозрачната и тъмна война
Коментари Харесай

Най-тъмната война в американската история

Конфликтът в Сирия и Ирак е най-непрозрачната и тъмна война в американската история, тъй като броят на убитите цивилни е с 31 пъти повече от оповестения, заяви „ Ню Йорк Таймс “.

От Пентагона настояват, че военните дейности против джихадистката формация „ Ислямска страна “ са най-прецизните във връзка с цивилни жертви. По данни на ведомството при бомбардировките на въоръжените сили са починали едвам 89 цивилни.

Според американското изданието обаче цифрата в доста по-голяма. Разследване, траяло 18 месеца, демонстрира, че водената от Съединени американски щати коалиция е умъртвила с 31 пъти повече цивилни, в сравнение с афишира в формалните си данни.

„ Това е такова разминаване с действителния брой на жертвите, че борбата против „ Ислямска страна “ е най-непрозрачната война в най-новата история на Щатите “, показаха създателите на изследването Азмат Хан и Ананд Гопал.

От месец април 2016 до юни 2017 двамата са посетили повече от 150 селища в три региона в северната част на Ирак, следени от „ Ислямска страна “. В тези зони двамата публицисти са разкрили, че водената от Съединени американски щати коалиция не разкрива действителния брой на цивилните жертви.

Остава въпросът и какъв е броят на убитите цивилни в Сирия при въздушни удари на американски самолети. През миналите години в зоните на кървавия спор водещите сили си размениха взаимни обвинявания в убийството на почтени, измежду които и деца. Тежки обвинявания имаше и в Сирия, където режимът на Башар Асад отхвърли да е употребявал химически оръжия против мирното население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР