Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне до границите

...
Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне до границите
Коментари Харесай

Атанас Запрянов очаква миграционна вълна заради войната между Израел и Иран

Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне до границите с България, само че ще ни доближат бежански потоци. Това съобщи министърът на защитата Атанас Запрянов в предаването " На фокус " по Нова телевизия.

Разглежда се вид и за. Той увери, че липсва директна военна заплаха и опасност в България вследствие на напрежението в Близкия изток.

Атанас Запрянов бе безапелационен, че обстановката в Близкия изток е в полза на Русия. Той не е обезпокоен, тъй като България е част от НАТО и Европейски Съюз. България с нищо не заплашва Русия и е безпричинно Русия да упреква България, че е неприятелска страна , добави министърът на защитата.

След извършения (КСНС) при президента Румен Радев, Запрянов съобщи, че България няма потребност от привеждане на по-висока степен на войските , само че би трябвало да бъде в разполагаем състав и засилена по границите. Има проблем със запаса и с хората, които се водят на боен доклад, посочи военният министър. " Как ще готвим запаса в бъдеще, тъй като последните запасни с военна подготовка са от 2007 година? Оттогава до момента не са готови жителите за военна подготовка и да бъдат мобилизирани в бригади и батальони ", уточни Запрянов.
 Четвърта група българи се прибра от Ливан
Четвърта група българи се прибра от Ливан

Министерство на външните работи остава в подготвеност да провежда евакуация и за други

За при която починаха двама водачи, Запрянов съобщи, че доникъде на октомври месец би трябвало да има подготвен отчет вследствие на " Във въоръжените сили като министър не одобрявам каквито и да било оправдания, когато има загуба на човешки живот. Който е позволил неточност, ще би трябвало да си понесе отговорността ", закани се Запрянов. Той добави, че е допустимо освобождение на командни длъжностни лица вследствие на случая.

За Запрянов посочи, че България не купува самолетите F-16 без въоръжение . В пакета за доставка за първите и вторите осем самолета към тях и съответното въоръжение, както и оръжие по работа за земни цели. В първата ескадрила ще получим първите зенитни ракети, а с втората ескадрила F-16 ще получим в допълнение въоръжение.

" Когато програмата се извърши напълно, няма да има невъоръжен аероплан ", акцентира Запрянов.
 Няма да се връща казармата, разгласи Атанас Запрянов
Няма да се връща казармата, разгласи Атанас Запрянов

Министерството на защитата подхваща сложни ограничения против дефицита на кадри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР