Конфликтът около Украйна е достигнал до задънена улица и украинските

...
Конфликтът около Украйна е достигнал до задънена улица и украинските
Коментари Харесай

Ген. Залужни призна, че конфликтът в Украйна е стигнал до задънена улица

Конфликтът към Украйна е достигнал до задънена улица и украинските войски няма да могат да реализират пробив на фронтовата линия.

 

Това самопризнание направи главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужний в изявление за английското списание The Economist, съощаваТАСС. 

 

Той прикани за нови оръжейни доставки за Украйна.

 

" Както и по време на Първата международна война, ние сме достигнали равнище на софтуерно развиване, което ни слага в задънена улица. (...) Най-вероятно няма да има бездънен и хубав пробив ", сподели той. 

 lg.php.gif

Според Залужний след първите несполучливи опити за контраофанзива от страна на украинските въоръжени сили той е сменил няколко командири и е трансферирал военнослужещи от някои бригади на фронтовата линия, само че това не е довело до нищо.

 

Тогава, сподели началникът на украинската войска, той стигнал до извода, че с цел да се излезе от задънената улица на фронта, Киев се нуждае от " нещо ново, като барута, който китайците изобретиха и който ние към момента използваме ", т.е. от дейното потребление на нови технологии. 

 

" Най-големият риск от позиционна война на безсилие е, че тя може да се проточи с години и да изтощи украинската страна ", споделя Залужний. Той предизвестява, че това може да бъде от изгода за Москва, като ѝ позволи да възвърне военната си мощност. За да не бъде позволено това, написа Залужни, Киев би трябвало да получи нови, основни оръжия и технологии, в това число въздушна мощност.

 

Статията бе оповестена на фона на опасенията, че Западът може да понижи своите оръжейни доставки за Украйна, с цел да помогне на Израел, който влезе във война против " Хамас " след нападението, осъществено от палестинското ислямистко придвижване на 7 октомври, разяснява Ройтерс.

 

Главнокомандващият украинските въоръжени сили също по този начин приканва страната му да усили числеността на своите военни запаси, в това число като разшири категориите украински жители, които може да бъдат извикани на образование или да бъдат мобилизирани.

 lg.php.gif

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. Както заяви на 30 октомври министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу, през това време Киев е изгубил над 90 хиляди военнослужещи убити и ранени, както и към 600 танка и 1900 бронирани машини от разнообразни класове. 

 

Според Шойгу Украйна не е съумяла да реализира никакви тактически значими триумфи. На 15 октомври съветският президент Владимир Путин съобщи, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е изцяло провалено, макар че Киев приготвя нови дейни настъпателни дейности в избрани сектори на фронта, напомня ТАСС.

 

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР