Конфликтът на вицепремиера Валери Симеонов с протестиращите майки на деца

...
Конфликтът на вицепремиера Валери Симеонов с протестиращите майки на деца
Коментари Харесай

Депутатите се скараха за Симеонов преди вота на недоверие

Конфликтът на вицепремиера Валери Симеонов с протестиращите майки на деца с увреждания измести като първа точка на днешното пленарно съвещание вота на съмнение против държавното управление. Докато той обществено се извиняваше на афектираните от думите му за „ кресливи жени” с „ сякаш заболели деца”, част от опозицията изиска да бъде привикан в Народното събрание и да даде пояснение, до момента в който други непосредствено се оповестиха за оставката му.

„ Българска социалистическа партия за България” внесе предлагането за чуването, само че то беше подкрепено от единствено 92 депутати при 122 „ против” и 14 въздържали се. Даже Движение за права и свободи не гласоподаваха „ за” с коментара, че ще изоставен залата, в случай че в нея бъде позволен „ един циник”.
Трети опит на опозицията да смъкна кабинета „ Борисов 3 ” Вотът на съмнение е поради здравната политика
„ Час по-скоро вицепремиерът Валери Симеонов би трябвало да си отиде, той е воденичен камък на шията и на ГЕРБ, и на страната”, разгласи Мустафа Карадайъ в декларация. И добави: „ Вариантите са няколко: или си отива един вицепремиер, или си отива цяло държавно управление, или позорът е за цялата страна. Ако той не си отиде от властта, ние от Движение за права и свободи ще предприемем следващи политически дейности, с цел да защитим демокрацията”.

Борис Ячев от „ Обединени патриоти” прикани тези, които желаят да вземат отношение към проблемите на хората с увреждания, да го създадат в петък, когато ще се гледат законопроектите, свързани с тях. „ Проблемите им не са били решавани през годините, в това число и през мандатите на Българска социалистическа партия “, съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР