Конфликтът между Русия и Украйна подчертава значението на Турция както

...
Конфликтът между Русия и Украйна подчертава значението на Турция както
Коментари Харесай

Украинската криза показва стойността на Турция за Запада: Ердоган

Конфликтът сред Русия и Украйна акцентира смисъла на Турция както за Европейски Съюз, по този начин и за ръководения от Съединени американски щати боен блок НАТО, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той направи тези забележки по време на тирада в централата на ръководещата партия АК в Анкара.

Според локални медии висши членове на партията са се събрали в централата за ифтар - хранене при залез слънце по време на Рамазана, с което се прекъсва постът.

" Противно на неоснователните изказвания, последните събития в Украйна ясно демонстрираха смисъла на Турция в НАТО ", съобщи Ердоган. " Турция нееднократно е доказвала, че е незаместим съдружник в НАТО. "

 

Конфликтът в Украйна сподели какъв брой значима е Турция за Европейски Съюз от позиция на сигурността и енергетиката.

 

Ердоган също по този начин удостовери задачата на Турция да работи като медиатор сред Москва и Киев. В края на март Турция беше хазаин на високопоставени договаряния сред представители на враждуващите страни в курортния град Анталия. Въпреки че и двете страни означиха прочут прогрес след договарянията, те в последна сметка не доведоха до осезателен резултат.

 

" Ще продължим да поставяме старания за реализиране на приемлив резултат от диалозите в Истанбул, от който страните и интернационалната общественост ще бъдат удовлетворени ", съобщи Ердоган, намеквайки за възможен нов кръг от договаряния. Нито Москва, нито Киев са създали изказвания по отношение на вероятностите за реализиране на такива договаряния.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР