Конфликтът между реалната и дълбоката държава през последните 24 часа

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: САЩ удариха Божков, Пеевски и Илко Желязков, Гешев започна война срещу правителството

Конфликтът сред действителната и дълбоката страна през последните 24 часа мина в стадий на открита борба. Това, което през вчерашния ден вечерта стартира като изненадваща прокурорска акция в Министерство на вътрешните работи против един от чиновниците, назначен от Бойко Рашков да взе участие в инспекцията по съмненията за подслушване на полици, през днешния ден ескалира в улични митинги против основния прокурор Иван Гешев, навлизане в Съдебната палата с искане за оставката на обвинител номер едно и невиждано изказване на служебното държавно управление, че страната ни е на прага на открита война сред институциите. В късните следобедни часове Гешев реши да смекчи тона и насочи обществена покана за " работна среща " до вътрешния министър Бойко Рашков.

От одитен отчет на " Сметната палата " пък през днешния ден публично стана ясно, че за милиарди левове. В документа, към този момент изпратен на прокуратурата, се споделя, че предприятието нелегално и непрозрачно е превъзлагало голямата част от своите действия на десетки външни компании и че организация " Пътна инфраструктура " е била изцяло наясно с неналичието на потенциал за осъществяване на огромно строителство.

Националната организация за приходите пък стартира да ревизира компаниите с нелогично огромни кешови наличия. Става дума за над 13 хиляди сдружения, които държат в брой суми над 100 хиляди лева

По света режимът на Александър Лукашенко пък стегна напускането на територията на Беларус по суша - това ще могат да вършат единствено хора, които разполагат със особено позволение за непрекъснат престой в чужбина. Бившата руска република, ръководена от така наречен " финален деспот в Европа ", вкара първични рестрикции за пътешестване зад граница през декември 2020 година с мотив, че се бори с пандемията от новия ковид.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯСАЩ удариха Божков, Пеевски и Илко Желязков
Финансовото министерство на Съединени американски щати наложи наказания по световния акт Магнитски на предприемача и някогашен народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, на укриващия се в Дубай хазартен предприемач Васил Божков и на зам.-председателя на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков. Финансовото министерство дефинира акцията като най-голямото си деяние против корупцията до този миг и прибавя, че и тримата играят голяма роля в корупцията в България, както и интернационално посредством необятните си мрежи от контакти и бизнеси. По закона Магнитски на Пеевски, Божков и Желязков им се лишава правото да пътуват към Съединени американски щати и се конфискуват всички техни активи в Съединени американски щати и на процедура тримата и фирмите им се трансформират в личност нон грата за всички компании, които търгуват и в Съединени американски щати. Санкциите засягат и всички бизнеси, свързани с тримата и отрязват достъпа им до американската финансова система. Пеевски и Желязков са глобени и по Раздел 7031(с) от наредбата за противопоставяне на клептокрацията и права на индивида, включена в годишния закон за систематизиране на бюджета на Държавния департамент.
Прокуратурата пробва да противодейства на инспекциите за нелегално подслушване, твърди Бойко Рашков. Протест пред вратата на ГешевЗаради дейностите на прокуратурата сме пред " открита война на институциите ", и то в миг, когато работи служебно държавно управление, в неявяване на законодателна власт. Тази позиция на служебното държавно управление изрази представителят на кабинета Антон Кутев в малко изказване в сряда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР