Конфликтът между Израел и палестинците се разраства, като размириците се

...
Конфликтът между Израел и палестинците се разраства, като размириците се
Коментари Харесай

Сблъсъци и на Западния бряг: Няколко убити и 150 ранени палестинци

Конфликтът сред Израел и палестинците се разраства, като размириците се придвижиха и на Западния бряг. Шестима палестинци починаха, а общо 150 са ранени, след остри конфликти с израелски военни.

שלושה הרוגים בגדה היום ועוד עשרות פצועים מירי חי וכדורי גומי הועברו לבתי חולים ברמאללה, שכם, חברון,טולכרם, ג`נין, סלפית, בית ג`אלא. מדובר במחאה המסיבית ביותר בגדה המערבית מאז החלו העימותים בירושלים וההסלמה ברצועה
— Jack khoury.جاك خوري (@KhJacki)
Сблъсъците се водят на целия Западeн бряг, даже и в обичайно мирни градове, като в тях вземат участие към 3000 палестинци, оповестява Times of Israel.
Десетки палестинци са хвърляли камъни, горили са гуми и са стреляли с фойерверки по бойците, оповестяват от израелската войска. Военните са дали отговор със пукотевица, при която няколко души са ранени, а главният подстрекател на размириците е бил убит. Войниците са хвърляли и шокови гранати, с цел да разпилян гневната навалица.

Общо 10 палестинци от Западния бряг са убити от израелските сили от понеделник насам. Някои са убити при гневни конфликти, до момента в който други са убити при опити за нахлуване с хладно оръжие против израелски бойци – дейности, считани от Израел за терористични офанзиви.
Групировката Хамас приветства конфликтите на Западния бряг, наричайки бунтуващите се палестинци " свободни герои " и призовавайки ги " да подпалят земята под краката на окупатора ".

Ситуацията в Израел е извънредно напрегната през последната седмица. Страната е подложена на тежък ракетен и артилерийски обстрел от сили на Хамас в Ивицата Газа, като по израелската територия са изстреляни над 2000 снаряда и ракети. Сирените известяват за офанзивите, а цивилното население е насила да се крие в бомбоубежища. Израелската войска дава отговор с тежки бомбардировки в Газа, и уреди на Хамас в размирния анклав.
В редица израелски градове има тежки конфликти сред араби и евреи. Улиците са сцена на побоища, вандализъм, потрошени магазини и запалени коли и синагоги. Невинни жители стават цел на гнева на нападателни израелски и арабски банди. Десетки са ранени. Силите за сигурност правят многочислени арести, само че към този момент не могат да овладеят насилието.
ОЩЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР