Конфликтът между Израел и Хамас, както и бюджетът и промяна

...
Конфликтът между Израел и Хамас, както и бюджетът и промяна
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Премиерът: Терористичната атака на Хамас целеше провокация на целия свят

Конфликтът сред Израел и Хамас, както и бюджетът и смяна във финансовата рамка на общността са двете тематики, които са разисквани нощес на лидерската среща в Брюксел. Това съобщи министър председателят Николай Денков.

" По първата тематика има цялостно единогласие, за това, че Израел беше брутално атакуван с терористична офанзива в невъобразим мащаб, която явно целеше да предизвика не просто Израел, а целия свят с това, което беше записано като жестокости. В това отношение Израел има право да се отбрани и би трябвало да го подкрепим в тази отбрана. В същото време би трябвало да се резервира живота на почтените хора, които са от другата страна. Тези, които са хванати като заложници в Ивицата Газа. Голяма част от диалозите бяха да се откри салдото сред изконното право на Израел да се пази, да накаже тези, които направиха офанзивата и в това време да се резервира живота на почтените хора ", сподели Денков.

" По отношение на годишната рамка задачата беше да се чуят другите гледни точки и да се приготви вземането на решения за декември. Имаше разнообразни гледни точки, само че имаше и предпочитание за реализиране на компромис. Има четири целта, които са обрисувани от Европейска комисия, има цялостно единодушие, че те са основни. Въпросът е по какъв начин тъкмо да се балансират и от кое място ще дойдат средствата ", добави министър-председателят.

Акад. Николай Денков е в Брюксел, където продължава срещата на върха на 27-те страни членки на общността. Днес водачите на Европейския съюз ще разискват войната в Украйна, миграцията и стопанската система.

Засега главен проблем в бюджета е военната помощ от 50 милиарда евро за Украйна.

Освен това, не е ясно по какъв метод ще бъдат обезпечени спомагателните средства в него, като един от разновидностите е посредством нарастване на националните вноски.

Гледайте онлайн тук или на




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР