Конфликтът между екипа на предаването Денят започва с култура на

...
Конфликтът между екипа на предаването Денят започва с култура на
Коментари Харесай

Директорът на БНТ: Конфликтът около "Денят започва с култура" е комуникационен

Конфликтът сред екипа на предаването " Денят стартира с просвета " на Българска национална телевизия и програмният й шеф Емил Кошлуков е плод на информационен проблем. Така счита генералният шеф на публичната телевизия Константин Каменаров, потърсен за коментар от " Дневник ".

В ефир сутринта екипът на предаването упрекна Кошлуков в напън по отношение на това кои посетители да се канят, какви въпроси да им се задават и по какъв начин да бъдат представяни. През уикенда се разбра и че програмният шеф е изискал предаването да удвои рейтинга си и да включи по-лайфстайл тематики, като в противоположен случай е заплашил екипа със промяна. Новината провокира митинг пред постройката на Българска национална телевизия през днешния ден, на който екипът на " Денят стартира с просвета " уточни, че Каменаров ги е подкрепил.

Не мога да имам позиция по отношение на митинга, всеки има право да показва мнение, разяснява пред " Дневник " генералният шеф и дефинира спорът в малкия екран като информационен и междуличностен. " Няма да встъпвам в елементи, тъй като никого не мога да задължа да харесва някой различен ", уточни Каменаров и посочи, че съгласно него нито едната, нито другата страна да е нарушила журналистическата нравственос или Закона за радио и телевизия.

Мой персонален ангажимент е да пазя положителното име на Българска национална телевизия, добави шефът. Според него публичната телевизия е една от най-свободните медии, в която не е имало и няма да има неразрешени тематики и посетители. Същевременно фактът, че се устоя от дотации не значи, че тя би трябвало да бъде скучна. " Не бих нарекъл предаването " скучно ", давам си сметка, че то не може да счупи рейтинги. Нашите формати са по-специфични ", посочи Каменаров. Пред няколко медии към този момент той съобщи, че предаването е скъпо, а единственото му условие към екипа е то да стане по-динамично.

На въпроса належащо ли е " Денят стартира с просвета " да показва възможната партийна принадлежност на гостите си, когато те не са поканени в политическо качество, а като специалисти в съответни области- една от рецензиите на Кошлуков към екипа на предаването - генералният шеф отговори негативно, като акцентира, че това е неговото персонално мнение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР