Конфликтът Израел-Хамас отмества фокуса от войната в Украйна, президентът на

...
Конфликтът Израел-Хамас отмества фокуса от войната в Украйна, президентът на
Коментари Харесай

Конфликтът Израел-Хамас отнема фокуса от войната в Украйна - Зеленски

Конфликтът Израел-Хамас " отмества фокуса " от войната в Украйна, президентът на страната Володимир Зеленски призна.

Той сподели, че това е „ една от задачите “ на Русия, която стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година

И той отхвърли боевете в Украйна да са стигнали до задънена улица, макар неотдавнашна оценка в този смисъл от висшия боен военачалник на страната.

Контраофанзивата на Украйна на юг до момента е постигнала дребен прогрес.

Това провокира страхове от отмалялост от война измежду западните съдружници на Киев, с оферти за възходящо отвращение в някои столици да продължат да дават на Украйна модерни оръжия и средства.

Защо облагата на Киев от източния бряг може да бъде значителнаВойна в картите: Украйна уголемява пробива в защитата на Русия

Говорейки на съботния брифинг в Киев с гостуващия президент на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, господин Зеленски сподели: „ Ясно е, че войната в Близкия изток измества фокуса “ от Украйна.

Той сподели, че Русия желае този фокус да бъде " отслабен ", само че акцентира, че " всичко е в нашите пълномощия ".

Г-н Зеленски също беше помолен да разяснява оценката от тази седмица на основния боен пълководец на Украйна Валери Залужни, че войната към този момент минава към „ позиционна “ или статична фаза, и това би било от изгода за Москва, като „ ѝ разреши да възвърне военната си мощност “.

„ Всички се уморяват и има разнообразни отзиви “, отговори господин Зеленски, добавяйки: „ Но това не е задънена улица. “

Той призна, че Русия „ управлява небето “ и че Украйна незабавно се нуждае от създадени в Съединени американски щати бойни самолети F-16 и усъвършенствана противовъздушна защита за смяна на обстановката.

Украинският водач напомни, че предходната година също доста се говореше за невъзможност на голямото полесражение в Украйна, само че той уточни последвалите огромни военни победи на Киев в североизточната област Харков и Херсон на юг.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР