Конфликт отпреди 30 години между две ромски фамилии стои в

...
Конфликт отпреди 30 години между две ромски фамилии стои в
Коментари Харесай

Мелето в Казанлък: 30-годишен конфликт, жена и хазарт. Всички са пуснати от ареста

Конфликт отпреди 30 години сред две ромски семейства стои в основата на всеобщия пердах в Казанлък. Мелето приключи с един погубен и няколко тежко ранени. А селата Манолово и Тъжа, където живеят враждуващите семейства, са под полицейска защита, заяви БТВ.

Проблем обаче е, че арестуваните 19 души в багра са освободени след приключването на 24-часовата мярка. Окръжната прокуратура не им е повдигнала обвинявания, само че проверяващите работят по случая.

Отношенията сред двете семейства ескалират минути преди правосъдно дело, в което член на едното семейство съди другото. Лелята на починалия споделя:

„ Отиват на делото и „ Таировите “ не знам от кое място са ги нападнали и са ги пребили от пердах, един човек имаме умрял “, споделя Саадет.

Участник в багра от другата фамилия опровергава.

„ Те ни нападнаха този път. 3-4 индивида имаше, не знам. Аз не съумях да видя, тъй като още като излязох от колата и ме удариха “, споделя Аведин Тайрим.

Причините за побоя в Казанлък са доста -  жена, хазарт, както и предходни спорове. Мерките обаче не са взети в точния момент.

„ Няма ли строго използване на закона, ще не престават да си мислят, че са безнаказани и недосегаеми “, споделя кметът на село Тъжа.

След мелето, под лекарско наблюдаване в лечебните заведения в Казанлък и Стара Загора остават осем индивида. Трима са с заплаха за живота.

Живущите в Манолово са шокирани, че нападателите излизат на независимост.

„ Имаме ликвидиране, по какъв начин няма да се тормозим, това е на брат ми синът. Имаме още двама, чакаме и те да умрат “, споделя Саадет.

Полиция и жандармерия от през вчерашния ден бдят както в Манолово, по този начин и в Тъжа да не избухне ново напрежение.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР