Конфликт отпреди 30 години между две ромски фамилии стои в

...
Конфликт отпреди 30 години между две ромски фамилии стои в
Коментари Харесай

Масовият бой в Казанлък: Жена, хазарт и предишни конфликти са в основата на мелето


Конфликт отпреди 30 години сред две ромски семейства стои в основата на. Мелето приключи с един погубен и няколко тежко ранени. А селата Манолово и Тъжа, където живеят враждуващите семейства, са под полицейска защита.

Проблем обаче е, че арестуваните 19 души в багра са освободени след приключването на 24-часовата мярка. Окръжната прокуратура не им е повдигнала обвинявания, само че проверяващите работят по случая. Когато имат задоволително доказателства, ще бъдат повдигнати обвинявания.

Отношенията сред двете семейства ескалират минути преди правосъдно дело, в което член на едното семейство съди другото. Лелята на починалия споделя:

„ Отиват на делото и „ Таировите “ не знам от кое място са ги нападнали и са ги пребили от пердах, един човек имаме умрял “, споделя Саадет.

Участник в багра от другата фамилия опровергава.

„ Те ни нападнаха този път. 3-4 индивида имаше, не знам. Аз не съумях да видя, тъй като още като излязох от колата и ме удариха “, споделя Аведин Тайрим.

Причините за в Казанлък са доста - жена, хазарт, както и предходни спорове. Мерките обаче не са взети в точния момент.

„ Няма ли строго използване на закона, ще не престават да си мислят, че са безнаказани и недосегаеми “, споделя кметът на село Тъжа Цветан Нейков.
Полиция и жандармерия бдят да не избухне ново напрежение
Снимка: bTV

След мелето, под лекарско наблюдаване в лечебните заведения в Казанлък и Стара Загора остават осем индивида. Трима има заплаха за живота.

„ При нас в отделението по хирургия са признати двама души, единият е с пострадвания на главата “, споделя доктор Петър Лучев МБАЛ „ Д-р Хр. Стамболски “.
Полиция и жандармерия бдят да не избухне ново напрежение
Снимка: bTV

Живущите в Манолово са шокирани, че нападателите излизат на независимост.

„ Имаме ликвидиране, по какъв начин няма да се тормозим, това е на брат ми синът. Имаме още двама, чакаме и те да умрат “, споделя Саадет.

Полиция и жандармерия от през вчерашния ден бдят както в Манолово, по този начин и в Тъжа да не избухне ново напрежение.



Фамилията от Тъжа е известна като „ Таирови “. Пред 10 години те са изселени от друго място, където са създавали същите проблеми. Според кмета на селото те наброяват близо 100 души и живеят в към 15 къщи. Около 80% от ткъщите обаче са противозаконни.

След новината, че ще бъдат освободени, в селото настава боязън. bTV беседва с хора, които са бити от въпросната фамилия, само че те не пожелаха да бъдат снимани. Според тях евентуално ще има още произшествия, когато арестуваните се върнат.

Според кмета на селото единственият вид да има успокоение е да бъде събрана подписка и семейството да бъде разселена на друго място.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР