Конфликт на старта на 48-ото Народно събрание. Поводът – да

...
Конфликт на старта на 48-ото Народно събрание. Поводът – да
Коментари Харесай

Скандал около присъствието на Митрофанова на първото заседание на парламента

Конфликт на старта на 48-ото Народно заседание. Поводът – да бъде ли поканена посланичката на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова на първото съвещание на новия парламент.

В собствен пост във фейсбук Ивайло Мирчев от " Демократична България " заяви, че от групировката са настояли Митрофанова да не бъде измежду формалните посетители при откриването на 48-ото Народно заседание. Това се е случило на неофициална среща сред партиите по отношение на организацията по съставяне на новия парламент.
" Надежда Йорданова от Демократична България предлага да си спестим посланика на Русия и се опълчва. Надежда е подкрепена само от представителите на “Продължаваме смяната ”. “Възраждане ” декларират, че държат на наличието на Митрофанова, а “пазителите ” на евроатлантизма от ГЕРБ смирено и с безмълвие не споделят и дума против концепцията посланикът на държава-агресор, водеща неуместна война, изправила на нокти цяла Европа, да участва при откриването на 48-ия парламент на европейска България. Сходна реакция на безмълвна поддръжка виждаме и от Движение за права и свободи, от партията на Янев и от Българска социалистическа партия ", написа Мирчев. " Това са обстоятелствата. А на следващия ден в ТВ студиата ще се изпълни още веднъж с евроатлантически лъвове от ГЕРБ, които ще ни изясняват по какъв начин са за НАТО и против Путин, на който слугуваха, до момента в който бяха на власт. И против който и през днешния ден не смеят да гъкнат ", добавя той. Последва и реакция от ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов излязоха с публично мнение, че са срещу наличието на посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48-ото Народно заседание. 
" Във връзка с извършена неофициална среща в Народното събрание през днешния ден, на която са обсъждани елементи към старта на новия парламент и първото му съвещание, от ГЕРБ заявяваме, че:
- ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди военната експанзия на Русия в Украйна;
- ГЕРБ беше първата партия в България, която постави украинското знаме в централата си и то се намира там и до днес;
- ГЕРБ беше партията, която публично внесе в Народното събрание предложение за даване на оръжие на Украйна.

В унисон с позицията и дейностите ни до в този момент, ГЕРБ е срещу наличието на посланика на Руската Федерация в България Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48-то Народно заседание ", показват от ГЕРБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР