Конференция за европейската интеграция на Западните Балкани се провежда в

...
Конференция за европейската интеграция на Западните Балкани се провежда в
Коментари Харесай

Конференция за евроинтеграцията на Западните Балкани се провежда в София

Конференция за европейската интеграция на Западните Балкани се организира в София. Форумът е проведен от евродепутата от Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

В него вземат участие представители на държавните управления на страните от Западните Балкани, както и българският еврокомисар Мария Габриел.

С видеообръщение към участниците във форума се включи и комисарят по разширението Оливер Вархеи. Той подчертава върху безалтернаривността на приемане на Западните Балкани в Европейски Съюз, енергийната сигурност на района.



При откриването на конференцията Ангел Джамбазки посочи, че би трябвало да се регистрира въздействието на вражески страни в района, като това на Русия и Китай.

" Европейски Съюз би трябвало да показа явен път за присъединение. Най-проевропейска политика в района демонстрира Косово. Няма по какъв начин да се заобиколят проблемите в Северна Македония. Ние сме твърдо за присъединение на Западните Балкани ", уточни той.



" Подкрепата на България към страната и за участие в Европейски Съюз е от изключителна значимост ", уточни Емилия Реджепи, зам.-премиер на Република Косово.

Тя призна, че има насъбрани проблеми със Сърбия, само че въпреки това промяната на регистрационни табели на коли не би трябвало в 21 век да е мотив за война. Желанието на Косово е да живее дружно с всички етнически групи в страната, добави тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР