Конференция посветена на пътната безопасност ще се проведе днес в

...
Конференция посветена на пътната безопасност ще се проведе днес в
Коментари Харесай

В София обсъждат борбата с катастрофите

Конференция отдадена на пътната сигурност ще се организира през днешния ден в София, оповестиха уредниците. Какви са проблемите при наказателното гонене на виновните за пътни катастрофи, приключили с жертви и ранени, нужни ли са законодателни промени, какво е законодателството по тематиката в страните от Европейски Съюз – това са част от тематиките, които ще бъдат разисквани на конференция, проведена от Фондация „ Отворена длан “, Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и Българската асоциация на потърпевши при произшествия.

Информационната среща ще се състои през днешния ден от 10 часа в заседателната зала на хотел „ Грами‘‘ в София. Събитието е отдадено на Националния ден на сигурността на придвижването по пътищата, който се отбелязва на 29 юни към този момент четвърта година. Анализ на европейското законодателство и европейската правосъдна процедура в региона на правораздаването при ПТП ще направи юристът Атанас Бояджиев.

Под формата на полемика ще бъдат направени и оферти за промени в нормативната уредба в България, които биха довели до действителни резултати при налагането на санкции на причинителите на тежки пътни произшествия. Експертите от Държавна организация,,Безопасност на придвижването по пътищата‘‘ ще срещнат аудиторията със значимостта на причинноследствените връзки при определяне на виновността за ПТП с съществуване на жертви и потърпевши.

От Българската асоциация на потърпевшите при произшествия ще показват информация какви са правата на потърпевшите при ПТП, както и ограниченията за предварителна защита и обезпечаване на пътна сигурност. „ Лайка “-България ще покаже механически средства за документиране на доказателства на местопроизшествието; За край на осведомително събитие представителите на Асоциацията ще създадат проява,,Не шофирай пил‘‘. Участие в Информационната среща за разпространение на проблемите на правораздаването в региона на наказателното гонене на отговорните за ПТП с съществуването на жертви/ранени ще вземат народни представители от комисията по превоз в Народното събрание, регионални шефове, кметове на региони от Столичната община, представителите на медиите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР