Конференция на тема: Правни проблеми по прилагането на Гражданско-процесуален кодекс

...
Конференция на тема: Правни проблеми по прилагането на Гражданско-процесуален кодекс
Коментари Харесай

ГПК - след 10 години и 25 промени, време за голяма промяна

Конференция на тематика: " Правни проблеми по използването на Гражданско-процесуален кодекс " с присъединяване на народни представители, министърът на правораздаването, юристи, магистрати, учени, преподаватели ще откри какви са несъвършенствата и какви промени би трябвало да се създадат, с цел да се усъвършенства Граждански процесуален кодекс.

Настоящият Граждански процесуален кодекс работи от 10 години.

Конференцията беше открита с думите: " Днес е добър ден за българската правна общественост. "

Ралица Негенцова , ръководител на Висшия адвокатски съвет, съобщи, че задачата на конференцията е да се види би трябвало ли да бъде изменен Граждански процесуален кодекс и по този начин да се направи смяната, че да стане правораздаването по-лесно. Граждански процесуален кодекс е средството, с което ще бъде реализирано, означи тя. Трябва да се очертае философията на смяната и да се предложи на законодателя.

Председателят на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов съобщи, че задачата е сложна и дълго са натрупали кураж за смяна, само че този път ще имат опция да довършат един стадий от тази работа. От 2016 година се вършат опити за осъществяване на такава конференция за смяна на Граждански процесуален кодекс, на която са събрани всички страни, имащи отношение.

Правосъдният министър Цецка Цачева означи, че Граждански процесуален кодекс е променян 25 пъти и избира по отношение на в този момент настоящия да слага въпроси, на които смисълът е да се търсят отговори.
" Докъде стигнахме в използването на новия Граждански процесуален кодекс ", попита тя.

Очакванията бяха създаване и одобряване на нова процесуална просвета, ускорение на процеса, повишение на успеваемостта на правосъдния развой, признание на българските правосъдни решения в Европейски Съюз, повишаване на доверието в правосъдната система, означи Цачева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР