Конференция Digital Plovdiv“ се провежда в зала България“ на Международен

...
Конференция Digital Plovdiv“ се провежда в зала България“ на Международен
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Понякога съм се подписвал 400 пъти за ден

Конференция " Digital Plovdiv “ се организира в зала " България “ на Международен панаир Пловдив. Във форума вземат участие представители на локалната и държавната власт, бизнеса и науката, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Дигиталната промяна не е самоцел, значи – по-малко администрация, по-малко корупция, по-бърза и ефикасна връзка. Надяваме се, че през 2023 година дигитализацията ще стане съществена тематика за град Пловдив, да не забравяме, че идната година е изборна “ – сподели членът на УС на фондация " Дигитална България “ Мартин Захариев.

" Общинските администрации като цяло имаме какво да дадем на жителите като услуга, качество на услугата и експедитивност. От първия ден, като встъпих в служба, работим в тази посока. Трансформацията не е лека и не става от единствено себе си. Вътрешният документооборот е голям. Имало е дни, когато съм слагал по 400 пъти подписа си за ден. Това забавя услугата и следва да бъде решено в най-кратки периоди, тъй като това е една от забележките на обществото към администрацията “ – сподели кметът на Пловдив, който е хазаин на събитието.

Градоночалникът акцентира, че Община Пловдив е единствената община, в която има безвъзмезден обединен номер за връзка с общината, основан е контактен център, общината е водач в областта на дигитализацията в областта на образованието, културно-историческото завещание е налично в цифров форма. В развой на създаване и внедряване е Географска информационна система на пространствени данни, което е фундаментът на умния град.

" Пожелавам триумф на господин Захариев в нелеката задача, тъй като една администрация е привикнала да работи по един метод и ще срещнете опозиция. Винаги съм казвал, че нас ще ни съдят идващите генерации за това, което сме можели да създадем, само че не сме създали “ – съобщи Димитров.

Председателят на Общинския съвет акцентира в изявлението си, че с изключение на способени ръководители, са нужни и цифрово грамотни консуматори. " Създаването на умни градове е развой, който има начало, няма край. Пловдив е сложил началото, в този момент остава да следва темпото и да не стопира “ – сподели той.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР