“Конференциите в БСП приключват до няколко дни. Предстои през следващата

...
“Конференциите в БСП приключват до няколко дни. Предстои през следващата
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП ще опита да направи пълно паралелно преброяване на изборните резултати

“Конференциите в Българска социалистическа партия завършват до няколко дни. Предстои през идната седмица да бъдат избрани водачите на листите и местата на гражданската квота и съдружните сътрудници. И малко по-нататък стартира подредбата на самите листи. Процесът тече обикновено, макар че коронавирусът затруднява нашата работа. Но намерихме метод, съобразявайки се със обстановката - част от полемиките текат онлайн, вършат се секрети гласувания в границите на няколко часа, с цел да не се засичат хората. Предприели сме всички нужни ограничения и вървим към самите избори. ”
Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Неделя 150 “ на БНР.

Социалистът акцентира, че рестриктивните мерки, наложени от ГЕРБ за предизборната акция засягат на първо място Българска социалистическа партия, тъй като акциите на левицата постоянно са протичали със срещи с доста хора, с разяснение по браншове на оферти и политики.

“Сега ще се търсят други форми. Нямам подозрение, че на ГЕРБ това няма да попречи, тъй като механизмите при тях са разнообразни и те не залагат на срещите с хора и на разяснение на своите стратегии, а употребяват други механизми. Но без значение от обстановката ние се приготвяме да спечелим тези избори и тези усложнения, които се слагат пред нас, ще ни окуражават в допълнение. Ще намерим метод, спазвайки здравните ограничения да разясним на хората каква политика ще водим и с какво ще се промени България.”, безапелационен бе Вигенин.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия посочи, че част от акцията на левицата ще бъде да се убедят хората, че не трябва страхът от епидемията да докара до това, България да продължи да се спуска по нанадолнището при едно ново ръководство на ГЕРБ.

Вигенин напомни, че доста страни са провели избори в тази пандемия и данните демонстрират, че те не са довели до повишаване на случаите.

“За да подсигуряваме честността на изборите, от Българска социалистическа партия се обърнахме и към редица партии и цивилен организации, които също държат изборите да бъдат почтени и транспарантни. Ще обединим старания дружно с всички тези, които желаят изборите да бъдат почтени да го създадем дружно. Ще се опитаме да създадем цялостно редом броене на изборите.”, посочи Кристиан Вигенин.

Той уточни, че Българска социалистическа партия предложи промени в Изборния кодекс като да се вкара видеонаблюдение след края на изборния ден, както и изчистване на изборните описи посредством дейна регистрация. “От реакциите на болшинството виждаме, че те освен не желаят, а и се опасяват от тези оферти.”, акцентира социалистът.

Относно тематиката за специфичния прокурор, който да може да проверява основния, Вигенин разяснява: „ Позицията ни за специфичния прокурор, който ще проверява основния, е прахуляк в очите на хората, вместо нещо действително да се промени. Това е безусловно безмислена концепция. Контролът върху действията на основния прокурор може да стане с въвеждане на обжалваемост на действията му и ограничение на намесата му в други сфери на публичния живот, които го слагат в политическа роля, а не в тази, която би трябвало да извършва. Всичко останало е просто маркиране на някаква дейност, което е доста особено за ръководството на ГЕРБ - вършат едно, трансформират го, по-късно го връщат. Крачка напред, две обратно. Това е недопустимо.”

Вигенин съобщи, че в случай че желаеме да бъдем правова страна, която да реализира резултати в битката с корупцията, ръководещите би трябвало да имат систематичен метод и ясно сложени цели.

“Съдбата на България е в ръцете на българските жители. Трябва да имаме самочувствието, че ние дефинираме бъдещето на България. Никой различен няма да дойде вместо нас да смъкна това нездравословно държавно управление. Нека всички българи, които желаят смяна да бъдат подготвени да гласоподават за хората, които желаят да трансформират обстановката в България.”, приключи Кристиан Вигенин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР