Конфедерацията на труда Подкрепа отбелязва 32 години от създаването си,

...
Конфедерацията на труда Подкрепа отбелязва 32 години от създаването си,
Коментари Харесай

КТ Подкрепа отбелязва 32 години от създаването си

Конфедерацията на труда " Подкрепа " отбелязва 32 години от основаването си, съобщи БНР.
Синдикатът е учреден по концепция на доктор Константин Тренчев и негови съидейници на 8 февруари 1989 година. Първоначално е основан като съдружие, което има за цел отбрана на главните обществени и трудови права на интелектуалците.
 И в КТ Подкрепа не виждат съображение да се вкючат в народен митинг И в КТ " Подкрепа " не виждат съображение да се вкючат в народен митинг
И КТ " Подкрепа " не вижда съображение за включване в народен митинг, за която приканват уредниците на митинга от сряда. Вчера от...
Когато втората вълна на пандемията от Covid-19 аргументи и, ролята на КТ " Подкрепа " е от основно значение за отбрана на работещите. Това се показва в позиция на синдиката във връзка годишнината.
Президентът на конфедерацията Димитър Манолов разяснява пред БНР, че рецесията с ковид е предизвикателство пред синдикатите: " Синдикатът е хората, той не може да направи нещо вместо хората.... Появи ни се и ново предизвикателство - работа от у дома, преподаване от у дома, за което се учим в придвижване ".
По думите му упованията са били за доста по-тежки удари поради коронакризата: " Слава богу, че упованията ни не се сбъднаха. Mрограмата 60/40 и другата - 24 лв. дневно, както и други трансформации, които се случиха, помогнаха ударът да бъде омекотен. Щетите не са толкоз тежки. Тази рецесия, за разлика от финансовите, се преодолява по-лесно, има такива индикации ". 
Като ръководител на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт той разяснява и регламентиращи етапа на погашение на спомагателните пенсии от частните фондове: " Иска ми се институционалните търкания да бъдат преодолени и това да бъде завършено час по-скоро. Аз 20 години не съм спрял да подлагам на критика тази система и ще не преставам, има за какво. Искам тя да бъде задоволително добре подредена, с цел да може хората, които на 1-ви септември чакат добавката към пенсията, да я получат и откакто я получат, да не гледат с учудване. Доколкото ми е прочут графикът, до седмица или две процесът би трябвало да завърши. Това е стартът на тази система. Тези хора, които чакат да получат нещо от нея, с нищо не са отговорни, че в системата има дефекти и по никакъв метод не би трябвало да бъдат излъгани ".
 Синдикатите със 101 000 подписа в МСТП за по-платен нощен труд (СНИМКИ) Синдикатите със 101 000 подписа в МСТП за по-платен нощен труд (СНИМКИ)
КТ " Подкрепа " и КНСБ внесоха 101 000 подписи в общественото министерство с претенции за повишение цената на нощния и ексклузивен труд, пред...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР