Конфедерацията на труда (КТ) Подкрепа отбелязва Първи май - Ден

...
Конфедерацията на труда (КТ) Подкрепа отбелязва Първи май - Ден
Коментари Харесай

Манолов: Хората са се борили години, за да има 8-часов работен ден, нека си припомним

Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа " отбелязва Първи май - Ден на труда и интернационалната работническа взаимност, с празнично шествие, което стартира от площад “Света Неделя ” и продължи до музея “Земята и хората ”, където стартира концертът " Рок за труда ".
 Българска телеграфна агенция
На сцената ще вземат участие известни български рок банди и реализатори, измежду които " Спринт ", " Атлас ", " Хоризонт " и други Музикалното събитие ще бъде към 10 часа.

„ 1 май е денят, в който би трябвало да си напомним, че нещата, които имаме, не са паднали от небето.
 Българска телеграфна агенция
Нищо не се е случило от единствено себе си. Хора са се борили години наред и са давали живота, с цел да има през днешния ден осемчасов работен ден, да не бъде позволявано на децата да работят, с цел да имат дамите равни права с мъжете, с цел да има болнични, детски, майчински, пенсии “, сподели президентът на КТ “Подкрепа “ Димитър Манолов преди началото на концерта.

Хубаво е да си спомняме тези неща, само че и не да живеем в тях, счита той и добави, че би трябвало да се борим за това, което ни провокира през днешния ден, тъй като безвъзмезден обяд няма и нищо не се получава безплатно, сподели още Манолов.
 Българска телеграфна агенция

КТ " Подкрепа " упорства за ефикасен, резистентен и обективен енергиен преход в България, за 80% покритие с групово трудово договаряне на заетите във всички сектори, за приемането на закон, който да подсигурява конституционното право на стачка. От синдиката афишират " война на безобразните условия на труд в България ". 

 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР