Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на
Коментари Харесай

Синдикатите обсъждат с депутати от ПП Бюджет 2023

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “ разискват с депутати от „ Продължаваме Промяната “Бюджет 2023 година Срещата е в зала „ Изток “ на Народното събрание. Разговорите са по самодейност на Политическа партия.

В началотоАсен Василев изясни, че от партията предизвикват срещи, с цел да показват нуждата от това да има Бюджет за 2023 година

По негови думи една бюджетна процедура лишава най-малко месец. „ Добре е доникъде на декември да има бюджет, с цел да има предвидимост “, уточни Василев, катодобави, че партията е направила прогноза, която да послужи като основа, върху която да се стъпи за правене на бюджетната рамка. Василев показа презентация по отношение на финансите на страната.

Служебното държавно управление към този момент внесе план на Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2022 година

От " Продължаваме Промяната " обаче настояватда бъде импортиран нов бюджетза идната година.

В края на октомври на изключително съвещание служебното държавно управление реши да удължи Бюджет 2022 и през идната година. В началото на съвещанието министър председателят Гълъб Донев съобщи, че са се спрели на така наречен удължителен закон, тъй като имат основателни опасения, че в солидно и мощно фрагментиран парламент разискването и приемането на бюджет може да се трансформира в предизборно наддаване.

Според него цената на сходна безнаказаност ще е непостижима за обществото, а последствията ще са дълготрайни във финансов, стопански и обществен проект. Голямата вяра на Донев обаче е бюджетът да не се трансформира в дълга парламентарна процедура.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР