Конете са приятели на хората и им служат от векове.

...
Конете са приятели на хората и им служат от векове.
Коментари Харесай

Топ 10 на най-скъпите коне в света

Конете са другари на хората и им служат от епохи. Независимо от типа си, всеки жребец има някои изключителни качества. Освен това, в случай че сте запалени по конни спортове, евентуално знаете, че някои спортни коне са на много висока цена, от време на време на баснословни суми. Тук изброяваме имената на някои от тези жребци, които са си спечелили репутацията на най-скъпите в света.Класацията е формирана от Ceoworld magazine.

1. Фусаичи Пегас: цена: 70 милиона $

Собственик: Фусао Секигучи

Фусаичи Пегас е породист спортен кон, който завоюва първото място в листата на най-скъпите коне в света. Жребецът е незабравим с придобиването на общи доходи от кариерата си от над 2 милиона $ и спечелването на към 75 залози в международен мащаб.

2. Шариф (Shareef Dancer): цена: 40 милиона $

Собственик: Мактум бин Рашид Ал Мактум

Обучен спортен кон, отгледан в Англия и Америка Шариф има впечатляваща стойност от 40 милиона $. През цялата си кариера жребецът печели три надпревари и е втори в едно, което го прави един от най-успешните спортни коне в историята.

3. Анихилатор: цена: 19 милиона $

Собственици: H.D.Woodhouse и M.Sakura

Въпреки че множеството онлайн източници не включват Анихилатор измежду най-скъпите коне в света, забавният факт е, че този кон е донесъл към 19 милиона $. През цялата си кариера жребецът е печелил парични награди от едвам 3000 $, а за потомството му няма съвсем никаква информация.

4. Зелената маймуна: цена: 16 милиона $

Собственик: Сю Мание, Дерек Смит и Майкъл Табор

Този американски породист спортен кон е потомък на също скъпи и известни жребци, само че в никакъв случай не съумява да оправдае упованията. Общите доходи на жребеца за цялата спортна кариера са малко над 10 000 $. За страдание, конят трябваше да бъде евтаназиран на 14 години.

5. Palloubet D`Halong: цена: 15 милиона $

Собственик: Ян Топс

Конят е закупен от интернационална школа по езда и спортен тим по прескачане на трудности. Заслужава да се означи, че е единственият играч по скок в листата, мъжкият сподели впечатляващо показване на PSI European Championship. Други достижения на коня включват прескачане на двойни чисти кръгове в други надпревари и довеждане докрай на второ място в Aachen Rolex Grand Prix.

6. Moorland " s Totilas: цена: 9,5-15 милиона $

Собственик: Пол Шакълтън, Анн-Катрин Линдхоф

Този холандски кон, именуван Тото е първият жребец, който получава впечатляващ резултат над 90 точки в обездка. Жребецът е прочут най-много с изключителните си придвижвания и способността си да извършва с лекост цялостни съчетания по обездка.

7. Сиатълската танцьорка: цена: 13,1 милиона $

Собственик: Ставрос Ниархос, Сю Мание, Робърт Сангстър и Винсент О " Брайън

Това е най-скъпото едногодишно конче, продавано в миналото на обществен търг на колосалната цена от 13,1 милиона $. През цялата си кариера Сиатълска танцьорка завоюва две надпревари и е родила 37 спечелили в надпревари, преди да почине през 2007 година

8. Мейдан Сити: цена: 11,7 милиона $

Собственик: Шейх Ахмед Бин Мохамед Ал Мактум

Това чистокръвно едногодишно конче беше закупено на преференциална цена от 11,7 милиона $. Конят е най-известен с това, че завоюва единствено едно съревнование след поредност от опити.

9. Snaafi Dancer: цена: 10,2 милиона $

Собственик: Мохамед Бин Рашид Ал Мактум (министър-председател на Обединените арабски емирства)

Snaafi Dancer влезе в историята като първото едногодишно конче, продадено за повече от 10 милиона $. Този породист спортен кон в никакъв случай не се е състезавал и съгласно слуховете е доста муден. Въпреки забележителното си потекло като наследник на Northern Dancer, той не съумява да означи триумфи.

10. Джалил: цена: 9,7 милиона $

Собственик: конюшня Godolphin Stables

Тази американска чистокръвна порода беше закупена през далечната 2005-а за 9,7 милиона $. Джалал е внук на известния спортен кон Northern Dancer. Въпреки че се пенсионира през 2011 година, неговите потомци също нямат впечатляващи кариери.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР