Кондукторка от Бургас намери в автобус 2250 лева и ги

...
Кондукторка от Бургас намери в автобус 2250 лева и ги
Коментари Харесай

Кондукторка намери в рейс 2250 лв. и ги предаде

Кондукторка от Бургас откри в рейс 2250 лв. и ги съобщи в полицията.

Собственикът е открит - възрастен чужденец. За благородната си постъпка 34-годишната Мария получи парична премия от общинското сдружение, с които да приготви трите си деца за новата образователна година.

Срещаме се с Мария след следващата и промяна в градския рейс. Медийното внимание несъмнено я тормози.

" От три години работя в " Бургасбус " с мъжа ми, той е водач. Имаме три деца - момиченца ", споделя Мария Добрева.

Разказа ни по какъв начин по време на промяната си на 12 юли открива забравените пари. " Гледам на седалката една транспарантна, найлонова торбичка с пари и незабавно включих, че това са на възрастния човек, тъй като той седеше на това място. Въобще не съм си помислила да ги взема тези пари ", твърди дамата.

Мария предава парите в полицията, а по-късно оказва помощ да бъде открит и техния притежател - 83-годишен задграничен жител, живеещ от дълги години в Бургас.

" Случайно го видях на станция " Славейков ", по този начин разбрах, че е мъчно говорещ, само че му обясних, че са открити парите и да отиде да си ги потърси в Четвърто районно в Бургас ", сподели тя.

" Това, което се намира от нашите хора, постоянно се намира и от притежателите. Лошото е, че има случаи, когато не стига до нас, пасажери го вземат ", разяснява ръководителят на придвижване в " Бургасбус " Радостина Костадинова.

За благородната си постъпка Мария получи от Министерство на вътрешните работи Бургас признателен адрес и парично подучване от общинското сдружение.

" Наближавайки първия образователен ден, да употребява парите пълноценно, да помогне на фамилията си и да ги възпитава в същия дух, както тя е постъпила ", сподели шефът на " Бургасбус " Петко Драгнев.

" Тя е брилянтен образец за своите три дъщери, а и за всички свои сътрудници, че честността в последна сметка ще избави света ", съобщи представителят на Министерство на вътрешните работи Бургас Цветелина Рандева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР